Mas is volt igy nyelvvizsgan?
Bocsi csak angol billentyuzetem van. Ma voltam BME angol szobeli nyelvvizsgan. Egy olyan temat kaptam amit egy csomot gyakoroltam, nagyon sok mindent tudtam volna mondani de uj volt az egesz helyzet, most vizsgaztam eloszor ugyhogy egy kicsit izgultam es nehezen allt ra az agyam, elmondtam kb 3-4 mondatot. Azutan eszembe jutott egy csomo minden, de az elozo mondatomra reagalva a vizsgaztato mar elkezdett kerdezni egy masik kapcsolodo temarol. valaszoltam a kerdesekre, ami tul konnyunek latszott es utana egybol ratert a kovetkezo feladatra, en pedig nagyon megijedtem hogy most azert kellet-e ilyen keveset beszelnem mert azt hiszik hogy nem tudok vagy mi.
En voltam az utolso vizsgazo es a listening-em nagyon jol sikerult, ugyhogy most azt gondolom hogy csak emiatt siettek annyira, de az en angoltanaraim mindig csak azt mondtak hogy probaljak minel tobbet es tobbet beszelni, ne akadjak el, stb ugyhogy ez most nagyon megzavart. mivel izgultam, kisebb hibakat is vetetettem, pl on helyett in-t mondtam, de nem hiszem hogy ezek onmagukban problemat jelentettek, nem ezek miatt aggodom csak amiatt hogy en sokkal hamarabb vegeztem mint a tobbiek. Valakinek volt mar vizsgan hasonlo tapasztalata? Aggodnom kellene emiatt?
ha te voltal az utolso es jo lett a listeninged, akkor inkabb csak sietett haza a vizsgaztato. Nyugi, ha tudsz meg beszelni a temarol es lelonek akkor az azert van, mert eleg volt nekik. Tobb temakort is erinteni kell a vizsga soran, es mivel ok siettek nem akartak kisregeny hallgatni.
Amugy en holnap megyek ;)
Szerintem jogos az aggodalom. Az, hogy a vizsgáztató belebeszél és nem hagyja végigmondani a mondani valódat azt mutatja, hogy már előre kiszúrt és meg akar vágni. Ilyen helyzetben nem szabad magadatm hagyni, de csak abban az esetben ha nagyon felkészült vagy a témában.
Velem is történt már ilyesmi, hogy pont a szakterületemre kaptam 4-est. Viszont olyan is előfordult, hogy szintén 4-est kaptam olyan tárgyból, amiből meg kellett volna buktatni. Ez utóbbi valószínűleg a más területeken elért eredményeimre való tekintettel történt.
:: a végére ki szoktak fáradni, legyen szó bármelyik nyelvvizsgáról.
Ezt komolyan gondolod, hogy a masszív évszázdos tapasztalattal rendelkező vizsgáztatók kifáradnak 1-2 óra alatt?
4-es válaszoló vagyok:
"Ezt komolyan gondolod, hogy a masszív évszázdos tapasztalattal rendelkező vizsgáztatók kifáradnak 1-2 óra alatt?"
Nem gondolati komolyság kérdése. Ez tény. Nem egy vizsgáztatótól hallottam, és többön is megfigyeltem. Elég elitista egy vizsga, vagy csak kis nyelvből van, ha egy vizsgabizottság egy nap csak 1-2 órát vizsgáztat. Inkább szokott az lenni 4-6. Másrészt ha még csak 2 órát is csinálják, annyi felháborító és unalmas hülyeséget hallanak, hogy simán bele lehet fáradni. Te tudnál 2 órán keresztül pl. Balázs Palit hallgatni? Hidd el, ilyesmi örömökből 2 óra is bőven sok. A végén már kivan a s3ggük, alig várják, hogy lépjenek le. Persze a legtöbb vizsgáztató már rutinos, és edződött ehhez a terheléshez, de ezt soha nem lehet teljesen megszokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!