Valaki segítene dönteni nyelvvizsgával, illetve
nyelvtanfolyammal kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Most az a helyzet, hogy van ilyen támogatás nyelvtanulásra, tanfolyamra járhatnék 80ezer forint helyett csak 4500ért. És ezt nem ártana kihasználni. Viszont csak angolból van, most angolból olyan szinten vagyok, hogy egy alapfokú nyelvizsga szintre felkészítő tanfolyamra járnék, ez azért lenne jó, mert adnaegy jó alapot angolból, amit tudnék majd fejleszteni, viszont nem érek vele semmit kb, mert nyelvizsgát azért nem csinálnék, mert alapfokú nem ér semmit. Utána tovább kéne tanulom az angolt viszont akkor már nem lenne segítség, én nem fizetnék 80ezret egy tanfolyamért..és így viszont nem tudom hogy lehetne középfokú nyelvviszgám. Viszont egyedül meg nem tudom olyan szintre felhozni magam, hogy a középszintű nyelvvizsgás tanfolyamra járhassak. Így nem tudom most mi legyen. Elkezdjem az alapfokú tanfolyamot?
2013. jan. 10. 19:54
1/6 anonim válasza:
Szerintem kezd el persze. Én az Euro nyelviskolába jártam nyáron, 26 ezer Ft volt. Németet tanultam, előtte suliban már 2 éve tanultam, de azért az alapszint egyáltalán nem volt meg. 1 hónapot jártam intenzív tanfolyamra, és így lett a tudásom olyan alapszint körül fölött. A következő szint már asszem középfokú nyelvvizsga körüli szint. Gondolom a Tudásod a jövőd tanfolyamra mennél majd. Kezd el és utána 30 ezerért meg persze rengeteg önszorgalom és gyakorlás után meglehet a középfokúd. Van a neten csomó gyakorló feladat, meg az eddigi évek érettségijei is fent vannak, azokat ha megcsinálod menne egy középfokú is. Sok szerencsét:)
2013. jan. 10. 21:03
2/6 anonim válasza:
Szerintem is kezdd el. Valahol el kell kezdeni, és ha már van egy alapfokúd, lesz egy kis rutinod a nyelvvizsgázásban. Középfokra pedig fel tudod hozni magad, nem olyan nehéz, rengeteg nyelvkönyvet árulnak, interneten is lehet tanulni, és pár óra erejéig egy magántanárt is kifizethetsz, hogy legyen kivel gyakorolnod a beszédet. A többit lehet könyvből is, egyedül. És ezek nem lesznek olyan nehezek, mert már lesz egy alaptudásod.
2013. jan. 10. 21:09
3/6 A kérdező kommentje:
Csak mindenki azt mondja körülöttem, hogy sokat számít, ha ott vagyok és ismernek majd, meg csak azokat a feladatokat gyakoroljuk, ami majd vizsgán lesz ilyesmi. És ha most az alapfokúra megyek, középfok előtt még oké hogy könyvekből, netről tanulgatok, de nem tudom azokat gyakorolni amiket kérnek majd. Amúgy az alapfok és a középfok között mennyire nagy a különbség a szókincsen kívül? Sok nyelvtani dolgot kell majd pluszba tanulnom?
(Amúgy igen, a tudásod a jövőd program, és pont most itthon vagyok, egy évet kihagytam, de szeptemberben megyek egyetemre és így addig kellene ezt kihasználnom, mert csak úgy lehet, ha nincs hallgatói jogviszonyom)
2013. jan. 10. 21:17
4/6 A kérdező kommentje:
Jah és van még egy lehetőségem. Mivel német tanultam főleg, abból is érettségiztem, így abból vagyok olyan szinten, hogy mehetnék középfokúra felkészítőre, viszont olyat nem indítanak, és azt mondták, hogy mostanában nem is valószínű, később meg kitudja, lehet, de nem biztos. Vagyis várhatok esetleg még, hátha lesz német, de ez meg kétséges. Addigra már lehet angolon se lesz hely, most épp szerencsém van, jövőhéten már kezdhetnék is.
2013. jan. 10. 21:26
5/6 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen próbáld meg az angolt, lehet hogy később nem lesz rá lehetőséged, és ha most nem mész, később talán meg fogod bánni. Ha nem sajnálod rá a pénzt, vannak olyan magántanárok, akik csak nyelvvizsgára készítenek fel.
Ha mindenképpen szeretnél középfokút, csináld meg a németet. Kicsit nehezebb mint az érettségi, és egyedül is fel tudsz rá készülni ha szorgalmas vagy. Szerintem ne várj a német tanfolyamra, lehet hogy nem fog indulni.
2013. jan. 10. 23:03
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, megnyugtattatok..:) Hétfőn kezdődik is a tanfolyam..:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!