Ezek a mondatok mit jelenthetnek? Német nyelv.
Hali!
Olvasok egy újságot, vagyis egy cikket, egy német ifjúsági újságból. Már végig fordítottam egy 1 oldalas szöveget ( meg kell tanulnom, hogy magyarul mit jelent ) és 2 elég hosszú mondat zavarba ejtett, mert van benne pár rövidítés és én ezt nem értem, a lap többi részét webfordítóval lefordítottam és érthetővé átírtam, de ez még azzal sem megy olyan bonyolult.
Tehát itt a 2 mondat:
so macht zum beispiel der gewerbeschein für die mumienmaler phratres und psenobastis, aus dem 1. jh v. chr., auf jene menschen aufmerksam, die für die kunstvolle gestaltung der berühmten totenmasken und mumienporträts verantwortlich waren.
genauso sind neben prächtigen grabbeigaben dokumente des alltags, wie der lohnzettel eines totengräbers aus dem 3. jh v. chr., zu sehen.
Elnézést, hogy nem kis és nagy betűs. Nagy segítség lenne, ha valaki lefordítaná nekem aki perf németből! :)
Előre nagyon köszönöm! :)
olyan erős, mint például a kereskedelmi színlelt a múmia és festő phratres psenobastis, 1-től században. figyelmet azokra az emberekre, akik felelősek voltak a művészi design a híres halott maszkok és múmia portrék felelős.
éppen olyan súlyos áruk együtt csodálatos dokumentumokat a mindennapi élet, mint a bér levélpapíron a sírásója a 3. században. lát.
Ezt dobta ki, ezért kéne egy kis segítség....
aus dem 1. jh v. chr.,
----
a krisztus elötti elsö századból...
---
aus dem 3. jh v. chr., zu sehen.
a krisztus elötti 3. századból látható.
----
phratres und psenobastis
Ezek a latin nevei a festöknek, akik a mumiákat festették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!