Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet könnyen angolt...

Hogy lehet könnyen angolt tanulni? Ti, hogy tanultatok meg angolul? (Iskolán kívül)

Figyelt kérdés
Hogy jó kiejtésem legyen és ha szembe jön velem 1 angol értsem amit mondd! Mostanság azt csinálom, hogy amelyik dalok tetszenek azoknak megtanulom a dalszövegét és éneklem az énekessel.. De nem tudom mit éneklek..xD Vagy például volt 1 film amit nagyon sokszor megnéztem angol szinkronnal és magyar felirattal.. Abból már többet értettem... Ilyen módszerekkel, hogy lehet angolt tanulni?? Ja meg nyáron kiszótáraztam vagy 500 szót, de kb. a felét nem tudtam megtanulni..
2009. aug. 25. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én amióta angolul tanulok(tanultam, mert iskolában több órám nem lesz)olyan dolgokat csináltam angolul amit magyarul is szeretek (film, könyv, zene, játékok stb) így nem érzed kényszernek a tanulást. Kiejtés leginkább filmnézéssel, zenehallgatással tudod fejleszteni szerintem, nem írtad milyen szinten vagy v mennyi idős, de sztem dal, film ártani nem fog úgyhogy azt folytathatod :D szavakat meg csak akkor szótárazz ki ha valami szövegben, filmben van és okvetlenül szükséges a megértéshez. Semmi értelme csak úgy nekiülni szavakat tanulni :D ha sokszor találkozol 1-1 szóval úgyis rádragad egy idő után
2009. aug. 26. 12:29
 2/8 A kérdező kommentje:

16/L

1 éve tanulom az angolt.. De kb. egész évbe semmit nem tanultunk, mert az összes óra ofős dolgokkal ment el!! (angol tanárom az ofőm.) Szóval heti 4 ből jó ha 1 óránk volt angol.. És az sem végig.. :S

Kb. csak az alap mondatokat tudom, meg amiket a filmekből dalszövegekből vagy amit itthon tanultam...

2009. aug. 26. 14:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kiejtést értelemszerűen csak hallgatásból fogsz tudni tanulni (film, zene), de szerintem ahhoz hogy ezeknek igazán legyen értelme, először érdemesebb a stabil alapokat megcélozni, hogy nehézség nélkül tudjál összerakni mondatokat, és értsd meg a másik mondatszerkezeteit, legyen egy alap szókincsed.

Ha ez már biztosan megy, akkor lehet igazán rágyúrni a kiejtésre (közben is lehet, csak máshol van a hangsúly a tanulásban)

Az alapok bebiztosításához pedig (ha már vannak valamilyen szinten, csak nem biztosak) a legjobb az olvasás. Harry Potter elég jó erre a célra, Agatha Christie, stb.

A jó képregényeket is ajánlom, azokkal is nagyon jól lehet tanulni (nekem nagyon sokat segítettek, mindaz angolban ,mind a franciában), csak ott nagyon vigyázni kell, hogy ha pl. mangákat olvasol angolul, akkor ott előfordulhatnak nagyon rossz angolra fordítások is.

2009. aug. 26. 14:26
 4/8 A kérdező kommentje:

"hogy ezeknek igazán legyen értelme, először érdemesebb a stabil alapokat megcélozni, hogy nehézség nélkül tudjál összerakni mondatokat, és értsd meg a másik mondatszerkezeteit, legyen egy alap szókincsed. "

Köszi, hogy ezt írtad.. Szóval erre akarok célozni.. Hogy ezt honnan tudom elsajátítani? Mert egyedül az angol könyvből nem fog sikerülni.. De nincs pénzem angol korrepetálóra.. Remélem értitek a problémám..

2009. aug. 26. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én értem. Van megoldás. Ha még csak egy éve tanulsz angolt, és nagyon keveset tudsz, (hála az osztályfőnöködnek), akkor tudok ajánlani egy jó könyvet:

Oxford Angol Nyelvtan - Magyarázatok és Gyakorlatok - (Megoldókulccsal az önálló nyelvtanuláshoz)

Én ebből tanultam meg csomó mindent. Sorba veszi az angol nyelvtan összes tudnivalóját, középhaladó szintig. Minden egyes leckéhez magyar nyelvű magyarázat van, könnyen érthető, és példákkal szemlélteti az egyes nyelvtani részek használatát. Ráadásul külön figyelmeztet azokra a dolgokra, amiket a magyar anyanyelvűek el szoktak téveszteni.

Olyan mintha a tanár mondaná, csak ez le van írva. A magyarázat után meg feladatsorok jönnek, hogy így gyakoroltassa azt amit a nyelvtant amit magyarázott. Tehát úgy képzeld el hogy egy oldal magyarázat egy oldal feladatsor.

Mindezt a kezdő szintről, tehát onnan indul hogy elmondja a létige használatát "I am" stb... aztán szép sorban jön minden.

Hátul a könyvben meg benne vannak a megoldások, így le tudod ellenőrizni magad. Nem kell hogy tanár ellenőrizzen.

Szókincshez meg valóban kisebb olvasmányok jók, bár ebben a könyvben nagyon alap szókinccsel dolgoztat, pontosan azért, hogy ne hátráltasson.

Listeninghez meg filmeken és zenéken kívül, találsz weboldalakon is anyagot. Pl különböző Interjúkat, amiket meghallgathatsz, és utána megnézheted a szövegét is.

2009. aug. 26. 15:21
 6/8 A kérdező kommentje:

Áá!Köszi szépen!! :)

ÉS ezt a könyvet hol lehet megvenni?? Libribe vagy ilyen helyen megtalálható?

2009. aug. 26. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, keress rá neten, szerintem online is meg lehet rendelni. De nagyon elterjedt, szóval a legtöbb könyvesboltban is megtalálod.
2009. aug. 26. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon régi kérdés, de azóta mi történt? Hogy megy a nyelv, kérdező?
2018. márc. 16. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!