Angol: I am having (problems; a break; a bath) - Ezt miért lehet mondani?
"oks, akkor a mekdonaldsz lovingja hova tartozik?"
gondolom ugyanoda, ahová a "Tuc ennél jobbat?" (különben is, aki vagy ami (?) leírja nekem az "I"-t kis i-vel, amikor én vér-verejtékkel próbálom megtanítani az gyermeknek, hogy az mindig (!) nagy I...:))
"Ha pedig igeidőt fejez ki, akkor meg egyértelmű, hogy nem ingelhető, mivel az a mondat jelentését változtatná meg / tenné értelmetlenné."
- De igen: "Having said that, I still don't believe you are right."
De ez csak kötözködésképpen; amúgy persze folyamatos alakba nem tehető, csak ilyen gerundos mellékmondatok alkothatóak.
Hogy mi van a I'm lovin' it-jével? Nos az szleng. Úgyan úgy, mint az I'm having a problem. Gyakorlatilag egy felkiáltás. Mondjuk bemész az McD-be és közlik, hogy kapsz egy ingyen krumplit, mire te megörülsz és felkiáltasz: I'm loving it! Imádom! Nem tudom tökéletesen elmagyarázni, de kb ezt jelenti.
Egyébként van egy csomó ige amit elméletileg nem ingelhetsz, a gyakorlatban meg mégis vannak kivételek. Pl.:Seeing is beliveing. Hiszem ha látom.
Nézd csak! Itt vannak azok az igék amiket ingelhetsz, de ebben az esetben megváltozik a jelentésük.
tasteing--> kóstolni
smelling--> szagolni
seeing-->találkozni
thinking--> gondolkodni
looking-->valahogyan kinézni
feeling--> valami valamilyen érzést kelt
being-->valahogyan viselkedik
És akkor a mindenféle szlenget nem is emlegettem. De nem is fogom, mert azt lehetetlenség is felsorolni, meg nem is ismerem az összeset.
Ezen a linken olvasható (magyarul), hogy mikor melyik ige lehet folyamatos ("inges") igeidőben, és miért (Az "I'm loving it" is benne van):
Az I am having problems kiüti a szemem. Ez egyébként oktatóanyagban van benne.
Mindenesetre, ha nekem mondják, megértem...én meg nem fogom igy használni...igy mindenki jól jár :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!