Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » OLASZ! "A résztvevőknek...

OLASZ! "A résztvevőknek tesztet kellene írniuk! " Hogy fejezem ki?

Figyelt kérdés

Minden válasz zöld mancsot kap!

A "All participants should write a test." olasz megfelelőjét keresem.

Én így mondanám: I partecipanti devono scrivere un test. De: a DOVERE az olasz SHOULD?

2012. dec. 30. 00:25
 1/5 anonim ***** válasza:

I partecipanti dovrebbero scrivere un test.

Ahogy írtam ez feltételes módban van az is jó amit te írtál csak akkor azt jeleni, hogy a résztvevőkne tesztet kell írniuk és nem azt, hogy kellene.

2012. dec. 30. 00:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát persze! Hogy ez nem jutott eszembe!

Köszi! Zöld mancs ment!

2012. dec. 30. 09:25
 3/5 anonim válasza:
Tutti i partecipanti devono scrivere un test. Én így mondanám, de az is jó amit te írtál.
2012. dec. 30. 12:03
 4/5 webnyelv ***** válasza:
100%

A SHOULD megfelelője inkább a DOVREBBERO. Bár a SHOULD valamivel enyhébben fejezi ki a kötelességet, tehát adott esetben "kell"-nek is lehetne fordítani. De a magyar mondatot DOVREBBERO-val fordítanám:

Ha "minden résztvevőnek" (all participants), akkor "Tutti i partecipanti", vagy "Ogni partecipante", de ez utóbbi után egyes szám áll.

Tutti i partecipanti dovrebbero scrivere un test.

A SHOULD-hoz inkább a dovere feltételes módja áll közel, DOVREBBE(RO). A DOVERE (jelen időben) angol megfelelője inkább a MUST vagy a HAVE TO.

2012. dec. 30. 15:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mentek a zöld mancsok!
2012. dec. 30. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!