Három tesztet nem értek, segít valaki?
1. The book „Travels with a Donkey” … by hundred of schoolchildren.
a, is reading
b, has read
c, has been read
d, are read
helyes: b vagy d?
2. The owners appointed … .
a, him that he was manager
b, him of being manager
c, him manager
d, him to manager
megoldás szerint helyes: c, de a kifejezés nem így van? --> to appoint sb to sg
3. The Council are planning to build four 20-storey … in the area.
a, blocks of flats
b, blocks of flat
c, block of flats
d, block of flat
megoldás szerinte helyes a. miért? (szerintem:'c')

1. "book" egyes szám, nem lehet d), s mivel a "to be" megfelelő alakja kell, én a c)-re tippelnék.
2. Az angol-magyar szótár szerint valóban "appoint sb to sg", az egynyelvű online szótárak viszont ezt írják:
- appoint = to assign officially, as for a position, responsibility, etc. he was appointed manager
(Ezt biztos elrontottam volna.)
3. Az alapszó: block of flats - mivel négyet terveznek: blocks of flats.

2) igen a c a jó, a kifejezés is úgy van, de a "to"-t sose írjuk le (látod az appoint elé se írt a mondat to-t)
3) a c azt jelenti hogy lakások tömbje (háztömb), de nem csak egy háztömb épít, hanem háztömböKet, ezért kell a block után is egy s

1. C - The book "Travels with a Donkey” has been read by hundredS of schoolchildren. - az S véletlenül lemaradt.
2. Erre még én is emlékszem a régi tesztből, viszont egyetelen élő példát se találtam rá. Talán régies. Általában as van:
The owners appointed him AS manager.
3. A - The Council are planning to build four 20-storey blocks of flats in the area.
Mert a flat a kifejezés alapszava, a block of az olyan jelző féle. Viszont például az egyenes emberben: "a man of integrity" többes számban nem "man of integrities", hanem "men of integrity".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!