Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Három tesztet nem értek,...

Három tesztet nem értek, segít valaki?

Figyelt kérdés

1. The book „Travels with a Donkey” … by hundred of schoolchildren.

a, is reading

b, has read

c, has been read

d, are read

helyes: b vagy d?

2. The owners appointed … .

a, him that he was manager

b, him of being manager

c, him manager

d, him to manager

megoldás szerint helyes: c, de a kifejezés nem így van? --> to appoint sb to sg

3. The Council are planning to build four 20-storey … in the area.

a, blocks of flats

b, blocks of flat

c, block of flats

d, block of flat

megoldás szerinte helyes a. miért? (szerintem:'c')

2012. okt. 26. 19:04
 1/6 Kerlon válasza:
Az egyesnél egyértelműen a "C" a helyes megoldás. Szenvedő szerkezetet kell használni. A "D" is szenvedő szerkezet, de helytelen a képzése. Így lenne helyesen: "are being read"
2012. okt. 26. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:

1. "book" egyes szám, nem lehet d), s mivel a "to be" megfelelő alakja kell, én a c)-re tippelnék.

2. Az angol-magyar szótár szerint valóban "appoint sb to sg", az egynyelvű online szótárak viszont ezt írják:

- appoint = to assign officially, as for a position, responsibility, etc. he was appointed manager

(Ezt biztos elrontottam volna.)

3. Az alapszó: block of flats - mivel négyet terveznek: blocks of flats.

2012. okt. 26. 19:15
 3/6 Kerlon válasza:
A kettesnél egyértelműen a "B" a helyes megoldás. A "D" azért helytelen, mert itt jelen esetben a to után főnév áll, ami ki van zárva a jelenlegi szituációban.
2012. okt. 26. 19:16
 4/6 anonim ***** válasza:

2) igen a c a jó, a kifejezés is úgy van, de a "to"-t sose írjuk le (látod az appoint elé se írt a mondat to-t)

3) a c azt jelenti hogy lakások tömbje (háztömb), de nem csak egy háztömb épít, hanem háztömböKet, ezért kell a block után is egy s

2012. okt. 26. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:

1. C - The book "Travels with a Donkey” has been read by hundredS of schoolchildren. - az S véletlenül lemaradt.

2. Erre még én is emlékszem a régi tesztből, viszont egyetelen élő példát se találtam rá. Talán régies. Általában as van:

The owners appointed him AS manager.

3. A - The Council are planning to build four 20-storey blocks of flats in the area.

Mert a flat a kifejezés alapszava, a block of az olyan jelző féle. Viszont például az egyenes emberben: "a man of integrity" többes számban nem "man of integrities", hanem "men of integrity".

2012. okt. 26. 22:44
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2012. okt. 27. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!