Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám továbbfejleszten...

Hogyan tudnám továbbfejleszteni nyelvtudásomat? (német)

Figyelt kérdés

Tavaly év elején tettem le sikeresen a Goethe-Zertifikat C1 nyelvvizsgát. A nyelv gyakorlását azóta sem hagytam abba, nyári szünet alatt Ausztriában dolgoztam. Könyveket, újságokat olvasok németül, interneten is nagyrészt a német nyelvű honlapokat látogatom, videókat nézek, zenét hallgatok. A határ mellett lakom, így ha van rá időm és lehetőségem, Ausztriában vagyok.

Tanulmányaim folytatásához a Goethe-Zertifikat C2 nyelvvizsgát kellene teljesítenem, ami anyanyelvi szintet követel. Végzős vagyok egy gimnáziumban, meg van kötve a kezem, úgy érzem nincs sok lehetőségem a fejlődésre, nem tudom mit tehetnék még, hogy elérjem a C2-es szintet.

Beszéltem már olyanokkal, akik ezt sikeresen teljesítették, de elmondásuk szerint ők már néhány éve kint éltek és dolgoztak Németországban, amikor úgy döntöttek megpróbálják.

Érzem, nem tökéletes a nyelvtudásom, így tanácsra lenne szükségem. Bármilyen ajánlásnak örülnék, esetleg egy fejlesztő könyv, egy weblap, egyéni tapasztalatok...

Előre is köszönöm! 18/L

2012. dec. 29. 22:36
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!