Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdemes nyelvvizsgáznom?...

Érdemes nyelvvizsgáznom? Mennyire szivatós egy nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Amgolból 2 éve csont nélkül meglett a középfokú nyelvvizsgám, nagyon jól megtanítottak angolul a gimiben, nem is kellett külön készülnöm rá. Most gondolkodom egy 2. nyelvvizsgán, de elbizonytalanítottak a neten olvasott dolgok. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy próbálnak arra rámenni, hogy minél több embert buktassanak, mert abban van a pénz. Annyian panaszkodnak pl amiatt, hogy sokadszorra is pont 59% , vagy hogy az angol anyanyelvű megbukott felsőfokún meg hasonlók. Egyre inkább azt hiszem, hogy csak szerencsém volt angolból. Én külföldön szeretnék élni egyetem után, ott nem lesz érvényes a magyarországi nyelvvizsga, csak az Erasmus plusz pontokért lenne jó egy újabb vizsga. Érdemes ezért megpróbálni? Tényleg ennyire szivatás az egész, vagy aki tényleg tud, az képes letenni és csak azok panaszkodnak, akik elbénázták és most próbálnak kifogást találni?

2012. dec. 26. 21:03
 1/2 anonim ***** válasza:

ezt én csak az állami nyelvvizsgával kapcsolatban hallottam (nekem is volt olyan oszt.társam akinek csak harmadjára lett meg a rigó utcai, de neki nem is volt olyan erős a tudása), a nemzetköziknél nem - a nemzetközi nyelvvizsgák több európai államban is vannak akkreditálva (utána kell nézni)tehát elfogadják ott is.

a nyelvvizsga a többletpontok miatt szükséges, egyébként sehol nem a papírra kíváncsiak, hanem az élő társalgási szintű folyékony nyelvtudásra (az állásinterjún, felvételi teszten stb)!!!! Igen aki tud, az meg tud felelni egy angol vagy más nyelvű állásinterjún, egy nyelvvizsgán meg máshol is!

nem tudom pontosan milyen típusú nyelvvizsgát fogadnak el "az Erasmus plusz pontokért" de pl az ECL elég nyelvvizsgabarát.

"Annyian panaszkodnak pl amiatt, hogy sokadszorra is pont 59% , vagy hogy az angol anyanyelvű megbukott felsőfokún meg hasonlók." ezeket hol olvastad?

nekem sok osztálytársam nyelvvizsgázott szakképzésen, főiskolán is, és nem ez volt a tapasztalat, de ha nem vagy biztos magadban, menj először csak az írásbelire

2012. dec. 28. 16:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Ne bizonytalanodj el, kérdező. A többi nyelvből is pont olyan nehezek a nyelvvizsgák, mint angolból, semmivel sem könnyebbek/nehezebbek. Ha az angol ment, akkor gondolom felkészülési és vizsgarutinod is van, nem fog gondot okozni egy másik nyelvből a nyelvvizsga, ha egyébként az illető nyelvből rendesen felkészítettek, felkészültél.

ECL/TELC-es nyelvvizsgák elég könnyűek. Régen állítólag a BME-s is könnyű volt, de most már a nehezebbek közé tartozik. Az Origó mindig is a legnehezebb volt, de az sem megcsinálhatatlan, de ha csak a papír a cél, akkor válassz könnyebb nyelvvizsgát.

Sok legenda kering, hogy külföldi anyanyelvieket is meghúznak, meg megcsinálhatatlan, meg még senkit nem engedtek át, de ilyen hülyeségeknek nem szabad felülni, az ilyeneket elégedetlen vizsgázók terjesztik.

2012. dec. 28. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!