Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A TELCnyelvvizsgáról lenne...

A TELCnyelvvizsgáról lenne kérdésem. Az 5percangol-on olvastam hogy mik lehetnek benne. De levelet is kell majd írni? Többi lent.

Figyelt kérdés
Mert azt nem találtam, de a tanárom pedig gyakoroltatja velem. És hogy milyen témákból érdemes felkészülni a szóbelire és mikor ketten vagytok beszéltek az hogy működik, mik fordulhatnak elő, hogy miről kell beszélnetek, B2-takarok

2012. dec. 26. 13:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha komplex vizsgát teszel (írásbeli és szóbeli), akkor van levélírás is, persze. A fő buktató...Azt ajánlom, hogy tollal írd a levelet, mert szokásuk belefirkálgatni...

Szóbelin meg szinte bármi lehet. Vannak fix tételek, de nagyok az eltérések. De nem kell félned, mert én nem tudok olyan embert mondani, aki megbukott volna szóbelin. Ha van egy kis közöd az angolhoz, menni fog. A levelet kell nagyon kafán megírni, a többi szerintem nem nehéz, főleg ha tanárhoz jársz. Sok sikert:)

2012. dec. 26. 13:52
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi, csak nem vagyok valami optimista ember.
2012. dec. 26. 13:54
 3/3 anonim válasza:
Nálam félősebb és izgulósabb ember nem kell és a szóbeli nekem is sikerült novemberben, ám az írásbelihez fél pont kellett, levelem 60% lett, ami sztem így is kevés, mert elég jó téma volt. Írásbelin hivatalos és félhivatalos levél szokott lenni, baráti nem igazán. Jó ha levélnél egy szenvedő szerkezetes mondatot beleteszel, mert azt szeretik. Ha szóbelire szeretnél prezentációs tételeket írj privit és küldöm, mind kivan dolgozva :)
2013. jan. 2. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!