Angol középfokú vizsgára mennyire nehéz felkészülni? Úgy értem kb. mennyi ideig kell tanulni a "szokásos" (ált iskes és közép iskes) alapokkal?
Figyelt kérdés
2-3 hónap? félév? 1 év? Nyílván egyén függő is, de mégis, úgy nagyjából. Akik sulis angol után (mellett?) tettek le közép és/vagy felsőfokút, azok írhatnának a tapasztalataikról, hasznát venném. Kiegészítésként esetleg néhány könyvet (hanganyagot) is ajánlhatnátok, amik jól, érthetően feldolgozzák a nyelvtani részét is a nyelvnek. Köszi. (Egyébként középfok mire elég, egy anyanyelvi filmet nagyjából értenék vele, vagy pl. egy cnn-hez, bbc-hez stb. hasonló oldalt mennyire tudnék nehezen értelmezni?)2012. dec. 18. 20:46
11/16 anonim válasza:
NORMÁLIS általános iskolás és gimnáziumi(lehet más közép iskolás) alapokkal minimális ráfordítással meg kéne lennie. Ha ez nem így van, akkor vagy a tanár, vagy a diák nagyot hibázott tanulmányai folyamán. Szerintem.
12/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom máshol hogy van, de nálunk egy kalap sz*rt nem ért az angol oktatás, még aki színötös volt angolból, az is jó ha alapfokon MAJDNEM megtudott szólalni. Egyébként az ECL-el szemezgetek.
2013. febr. 15. 17:45
13/16 anonim válasza:
Ilyen "alapokkal" 4-5 év az átlag. Persze valakinek 6 hónap is elég ha foglya magát és a sarkára áll.
14/16 A kérdező kommentje:
A 4-5 év az kizárt, annyi idő alatt a felsőfok is megvan.
2013. febr. 15. 19:05
15/16 anonim válasza:
Annak 6 hónap akinek már van egy felsője egy másik nyelvből.
16/16 anonim válasza:
Szerintem, ha van egy kis Zs-d, a legjobb valasztas a magantanar. Az tenleg felkeszit. Ha vele atvettetek mindent, azt mondja ideje, akkor meg izgulnod sem kell a nyelvvizsga elott. Tanfolyamnal el lehet lustulni, aztan ablakon obtatok ki a penzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!