Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol középfokú vizsgára...

Angol középfokú vizsgára mennyire nehéz felkészülni? Úgy értem kb. mennyi ideig kell tanulni a "szokásos" (ált iskes és közép iskes) alapokkal?

Figyelt kérdés
2-3 hónap? félév? 1 év? Nyílván egyén függő is, de mégis, úgy nagyjából. Akik sulis angol után (mellett?) tettek le közép és/vagy felsőfokút, azok írhatnának a tapasztalataikról, hasznát venném. Kiegészítésként esetleg néhány könyvet (hanganyagot) is ajánlhatnátok, amik jól, érthetően feldolgozzák a nyelvtani részét is a nyelvnek. Köszi. (Egyébként középfok mire elég, egy anyanyelvi filmet nagyjából értenék vele, vagy pl. egy cnn-hez, bbc-hez stb. hasonló oldalt mennyire tudnék nehezen értelmezni?)

2012. dec. 18. 20:46
1 2
 1/16 Rs. válasza:
Az egyik ismerősöm lerakta a középfokút angolból, és nekem ő mondta, hogy amit suliban tanulsz az semmi ahhoz képest, amit kérnek. Mondta, hogy elmész 1-2 kurzusra és sokkal könnyebben lerakod!
2012. dec. 19. 11:13
 2/16 anonim ***** válasza:
1000 óra
2012. dec. 20. 18:20
 3/16 anonim ***** válasza:

soha eletemben nem vettem reszt angol oktatasban, de mar volt egy nyelvvizsgam az angol tanulas elott. Vettem egy konyvet es megtanultam. Magammal is angolul kommunikaltam, ha valamit nem ertettem kerdezoskodtem, hiszen angolul minden 2. ismerosom beszel. Aztan mikor mar minden nyelvtan a helyen volt eldontottem, hogy milyen tipusu nyelvvizsgat akarok letenni, megvettem hozza a konyvet, atvettem 3 honap alatt, es elmentem vizsgazni.

Tegnap jott meg az eredmeny, hogy sikerult :)

Szoval szerintem ha minden a fejedben van mar nagyjabol, akkor par honap alatt fel lehet ra keszulni.

Nekem azert volt meg 3 honap ez, mert szaknyelvvizsgara keszultem, es sok olyan szo es kifejezes volt, amit csak abban a felkeszitokonyvben lattam eloszor.

2013. febr. 14. 16:52
 4/16 amarill ***** válasza:
Mindenkinél különböző
2013. febr. 14. 22:05
 5/16 amarill ***** válasza:

Nyilván függ attól, hogy milyen óraszámban

tanultad

2013. febr. 14. 22:06
 6/16 amarill ***** válasza:

Mind a két rész jó lett(?)!

Na akkor gratul

2013. febr. 14. 22:08
 7/16 amarill ***** válasza:

Egy szakmai vizsgával lehet

többr ementél volna

2013. febr. 14. 22:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen, ha végigolvastad volna a kérdést, akkor feltűnt volna ez a rész is: "Nyilván egyén függő is, de mégis, úgy nagyjából."
2013. febr. 14. 22:17
 9/16 anonim ***** válasza:
76% es 83% lett a 2 resz, szoval nem is eppen h meglett kategoria.
2013. febr. 14. 23:05
 10/16 anonim ***** válasza:

"Nyilván egyén függő is, de mégis, úgy nagyjából."

Nem csak egyénfüggő, hanem nyelvvizsgafüggő is. Annyira változó, hogy becsülni is nehéz. Nagyon durva átlagra 6-12 hónapot mondanék, de több embert is ismerek, akinek ennél kevesebb alatt is megvolt, míg megint mások 2 évnél is tovább kínlódtak.

Attól is függ milyen könyvből, milyen tananyagból, milyen tanulási formával készülsz. Egy jó magántanárral a leggyorsabb, a tanfolyam már kevésbé hatékony. Ha egyedül tanulod, vagy közoktatás keretében akkor még tovább tart.

2013. febr. 15. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!