Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Oroszt tanulok és szeretnék...

Oroszt tanulok és szeretnék tankönyvet váltani majd. Érdemes a шаг за шагом-ról áttérni a ключ-ra? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Én jelenleg egyénileg tanulom a nyelvet a шаг за шагом 1. című könyvből. Ez egyfajta alapfokot ad oroszból, viszont a 2. kiadása a könyvnek nem annyira jön be.. Úgy veszem észre, hogy az már nem foglalkozik annyira komolyan a nyelvvel, mint az első kötet. Ezért szeretnék majd áttérni a ключ 1-re. Maradjak a шаг за шагом 2-nél vagy nyugodtan áttérhetek a ключ 1-re?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 21. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A Kljucs 1 az kezdő, tehát folytatásként, ha a S-ot már tudod, nincs értelme. Van a Kljucsnak is 2. kötete. Mennyire sikerült az anyagot elsajátítanod? Azért nyelvet nem érdemes egyedül tanulni, mert nincs kivel beszélni.
2009. aug. 21. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ellenőriztem, hátha én vagyok valamiről lemaradva: a S. "második kiadás", amiről te beszélsz, az nem második kiadás, hanem 2. kötet, az első folytatása, és egészen kitűnő, remek könyv, érettségiig elvisz, utána már a nyelvvizsgára felkészülés következik. Én alig várom, hogy ebből taníthassak. Kommunikatív, hát lehet, hogy nem olyan szájbarágós, mint az első, a modern nyelvkönyvek általában nem egyéni tanulásra készülnek.
2009. aug. 21. 17:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a ключ-csal kezdtem, de abban nagyon gyenge a nyelvtan és nincs hanganyag hozzá, viszont ilyen kis csili-vili könyv. A szövegek nem annyira rosszak.

Ezt a könyvet már befejeztem de nem a 2.-kal folytattam, hanem áttértem a шаг 2.-re. Hááát én nem vagyok ettől sem elájulva, az elsője jobb volt. De nem rossz.

2009. aug. 21. 20:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Azért tanulom egyénileg, mert ha valami számomra kötelezővé válik, elmegy tőle a kedvem. Azért gondoltam rá egyébként, hogy áttérnék a K. 1-re, hogy megerősítsem azt a tudást, amit a S. 1-el szereztem.

Még nem értem a könyv végére, de nem szeretném abbahagyni utána sem a tanulást, ezért kérdeztem rá melyik kötetet ajánlanátok.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2009. aug. 22. 12:32
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Én félig magyar félig orosz vagyok és a Nyíregyházi Főiskolán orosz tanárként fogok végezni ebben az évben.Így ha szeretnéd esetleg tanulni az oroszt,szívesen segítek.

Email címem:k.nasztya@gmail.com

2009. okt. 9. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!