Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért olyan fontos az angol...

Miért olyan fontos az angol nyelv?

Figyelt kérdés

2012. dec. 4. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül mondják azt, hogy világnyelv. Szinte minden országban az iskolában ezt kötelező tanulni, ez az a nyelv, amit minden embernek tudnia kell, a kommunikálás miatt.

Mindenhol szükség van rá, munkahelyen az üzletkötés miatt, meg úgy a civil életben is, bármikor megállíthat egy külföldi, hogy segítséget kérjen. Aztán te meg éghetsz hogy nem érted őt, és válaszolni se tudsz még annyit se, hogy bocs nem tudok angolul.

2012. dec. 4. 21:00
 2/10 rémuralom ***** válasza:
100%
Mert nagyon kevés hely van a világon, ahol nem veszed hasznát, és egyre több tevékenység végzéséhez nélkülözhetetlen.
2012. dec. 4. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Például azért, mert mindenféle témában leggyakrabban ezen a nyelven publikálnak, angolul jelennek meg tudományos cikkek, leírások, kutatások eredményei, szakkönyvek stb.

Az információ angolul érkezik, és ahhoz, hogy megértsd, elsajátítsd, hát... tudnod kell hozzá angolul.

Nálunk egyetemen nagyon sokszor előfordul az, hogy a tananyag félig magyar, félig angol - nemzetközi viszonylatban a legújabb kutatásokat még nem fordították le magyarra, hát kénytelen vagyok lépést tartani, ezért angolul olvasom, nem várhatok öt évet, mire valaki végre szíveskedik lefordítani.

2012. dec. 4. 21:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Első,nálunk egy csomóan nem tanulnak angolul.
2012. dec. 4. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert aki megfosztja magát attól hogy legyen egy nyelv amivel a világ bármely sarkában elkommunikálgasson (nem mindenkivel, de akkor is ezzel a nyelvvel van a legtöbb esély), az óriási hibát követ el. Miért ne? Én sokáig tanultam angolt és az idő java részében utáltam. Undorodtam a hozzá kötődő kulturáktól is, főleg az észak-amerikaitól. Úgy gondoltam ez a hatalom nyelve.

És? Kit érdekel? Ettől még egy csomószor használtam és egy csomót profitáltam belőle. Akár abból is hogy csak leírtam az 57. mondatot is prezent pörfiktben 11 évesen.

2012. dec. 5. 16:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos, de tudod ez más országokban nem így van, és itthon is egyre többen tanulják. Ha irodán, tanárként vagy ha valami jó munkát akarsz akkor kell a középfokú vizsga. És jövő évtől kötelező a felsőoktatásban is a nyelvvizsga. Szóval ha tovább akarsz tanulni és jól keresni akkor tanulj
2012. dec. 5. 16:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Utolsó

Angolból lesz kötelező,vagy más nyelv is lehet?

2012. dec. 5. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
ÉN úgy tudom, csak angol lehet.
2012. dec. 5. 19:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Kár:(
2012. dec. 5. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:

"Első,nálunk egy csomóan nem tanulnak angolul."

Nem tudom, hol van az a "nálatok", de már évek óta mindenki tanulja a közoktatásban, ha kivételesen nem fő nyelvként, akkor második idegen nyelvként.

Van erre egy mondás: van, aki tanul(t) angolul és van, aki fog.

2012. dec. 8. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!