Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy közép szintű nyelvvizsga...

Egy közép szintű nyelvvizsga mennyivel nehezebb egy közép szintű nyelvi érettséginél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon hasznos lenne, ha egy-két összehasonlítható dolgot mondanátok ez ügyben.

Köszönöm! :)

2012. dec. 3. 11:33
 1/4 Drehermeister válasza:
77%

a b2 nyelvvizsga sokkal nehezebb, mint a középszintű érettségi

az érettségin szinte alap dolgok vannak, a listening is sokkal érthetőbb, nincsen semmi csűrve csavarva, míg egy b2ős nyelvvizsgánál elég szivatós feladatok vannak pl readingben ha nem értetted meg a mondat lényegét az ki fog derülni, de ugyanez jellemző a listeningre is.

de sok gyakorlással persze fel lehet rá készülni

2012. dec. 3. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
72%
Azt gondolom tudod, hogy ha emelt szintű angol érettséginél eléred a 60%-ot akkor megkapod a középfokú nyelvvizsgát. Ebből azért lehet következtetni, hasonlíts össze egy középszintű és egy emelt szintű érettségit.
2012. dec. 3. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek az előző hozzászólóval! Angolból és németből érettségiztem és nyelvizsgáztam is és mindkét nyelvből lényegesen nehezebb a nyelvvizsga. Főleg hallás utáni èrtésnél, önálló szövegalkotásnál van nagy különbség, szerintem.
2012. dec. 3. 15:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Évekkel ezelőtt érettségiztem, akkor sem idő, sem pénz nem volt nyelvvizsgáznom, de most már muszáj, mert nem kapom meg a diplomámat nélküle:)

Listening és olvasott szöveg értés az minden nagyképűséget félretéve, nagyon jól megy, (elég sokat beszélgetek különböző akcentusú=ír és skót, emberekkel) azzal talán nem lenne baj.hogy :)

Nyelvtani részekre mennyire szoktak ráfeküdni? Mert ugye az egy dolog, hogy megértem őket és ők megértenek, de a vizsgán gondolom, sokat számít...

2012. dec. 4. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!