Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy fordítsam ezt az egy...

Hogy fordítsam ezt az egy mondatot? (angol)

Figyelt kérdés

Ez past perfect, és úgy tanultam, hogy az ilyen cselekvések egy másik cselekvés előtt megy végbe.

Tehát:

You had fnished work at 6 o'clock. (Te) végzel a munkával 6 előtt. ---> ez így jó?

2012. nov. 28. 19:34
 1/5 A kérdező kommentje:
***pontosabban: végeztél a munkával 6 előtt
2012. nov. 28. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Szóval szt akarod lefordítani, hogy:

Végeztél a munkával 6 előtt:

1. I finished work before 6. -- egyszerű tényközlés

2. I had finished work before 6. -- befejezettséget hangsúlyoz (6 előtt már be volt fejezve)

Egyébként a 'múlt előtti múlt' az nem a Past Perfect, hanem a Pluperfect. Ez hangsúlyoz előidejűséget. De tudom, tudom: középiskolában Past Perfect-nek nevezik.

2012. nov. 28. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Oh, thank you very much.

És köszi az új infót is. (A past perfect igazi nevét).

2012. nov. 28. 19:55
 4/5 anonim ***** válasza:
You are very welcome.
2012. nov. 28. 20:27
 5/5 anonim ***** válasza:

"De tudom, tudom: középiskolában Past Perfect-nek nevezik."

Valamint az általam ismert összes nyelvtankönyvben (grammar) is :)

The 'pluperfect' (from Latin plus quam perfectum, "more than perfect"), also called 'past perfect' in English, is a grammatical tense representing a combination of a past tense with another past tense, such as the perfect or imperfect.

2012. nov. 28. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!