Franciát vagy spanyolt tanuljak?

sztem a spanyol szebb és könnyebb meg ha szereted a mediterrán országokat akkor a spanyol nyelvtudás nagyon jól jön,meg hát a fél világ spanyolul énekel:)
én franciát tanulok és iszonytosan nehéz de ennek ellenére nagyon szeretem a kiejtésre rá kell érezni pl az "R" betűre más különben bukod az egészet mert sztem nagyon gáz akcentussal beszélni

Milyen szakmát tanulsz?
Szeretnél majd később külföldre költözni?

A spanyolt sokkal könnyebb megtanulni, még egyedül is megtudod.
A francia gyönyörű nyelv, viszont piszok nehéz. Ha van sok időd a nyelvtanulásra, akkor válaszd a franciát.
Ha még több van, én javaslom mindkettőt, mert nyelvekből sosem elég:)

Menj ki spanyolba is, és meglátod a különbséget! Illetve meghallod...bár az alapjuk, latin eredetű nyelvek, ugyanaz...de nekem mégse tetszik a francia, olyan csúnya...
Én a spanyolt ajánlom, nem olyan nehéz, bár azért középfok felé már nehezedik....Addig viszont könnyű! És jobban lehet hasznosítani, többen beszélik....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!