Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A francia nyelvet mennyire...

A francia nyelvet mennyire nehéz megtanulni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem Franciaországot, a kedvenc városom pedig Párizs. Most 8.-os vagyok és ugye jövőre választanom kell egy második nyelvet (most angolt tanulok). Anyukám, meg sokan mások is azt mondják, hogy nagyon nehéz nyelv a francia.

2012. nov. 19. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Bár én általánosban németet tanultam, nekem kifejezetten könnyű a francia. Sokkal könnyebb, mint az angol. Ki tdom ejteni a szavakat, a melléknevekből meg tudom mondani egy fura névről, hogy fiú vagy lány. Angol után eltartott egy-két hónapig osztálytársaimnak, hogy megértsék: van ragozás, melléknevek egyeztetése, stb. Angol után kicsit hidegzuhany-érzés, de nem nehéz. De ez tanártól is függ.
2012. nov. 19. 16:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, hogy német után könnyebb lenne mint angol után.Az angoltanárunk is mondta, hogy az angol minél jobban belemész,annál nehezebb lesz,a német meg pont fordítva.

Hát a tanárokat még nem ismerem, de remélem nem lesz gondom velük :) bár először azzal kéne foglalkoznom hogy vegyenek fel egyáltalán:P

2012. nov. 20. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Mit jelöltél meg? Vagyis miket fogsz megjelölni?:)
2012. nov. 20. 20:35
 4/7 A kérdező kommentje:
gimi :) és hát elég kemény úgyhogy nagyon sokat készülök a felvételire..úgyhogy most már úgy érzem magam mint egy zombi konkrétan :DD
2012. nov. 21. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
és melyik gimit? kölcsey?
2012. nov. 23. 19:31
 6/7 A kérdező kommentje:
nem..Árpád Gimi-t :D
2012. dec. 9. 09:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Óbudán? Én ott a spanyol tanárról hallottam jókat, a franciáról nem is tudtam, hogy van :D
2012. dec. 13. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!