Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit nehezebb megtanulni, a...

Mit nehezebb megtanulni, a franciát vagy angolt?

Figyelt kérdés
Pllusz még az lenne a kérdésem, hogy, ha tudok már kicsit angolul(középfokhoz közelítő szinten) akkor könnyebb lesz a francia?

2012. nov. 16. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:

százszor a franciát.

a nyelvtanban nem jelent nagy segítséget, szókincsben igen.

2012. nov. 16. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Természetesen könnyít rajta.

Vallom, hogy mindenkinek más a nyelv a nehéz, ennek ellenére tényszerű megállapítás, hogy a francia sokkal nehezebb az angolnál.

Vegyük figyelembe, hogy az angol nyelvtan teljes illogikusnak mondható, például a némettel ellentétben(habár én azon a véleményen vagyok, hogy a német nyelvtanban van egy szabály, arra van egy, maximum két példa, az összes többi kivétel.:D), a kiejtés pedig úgymond szerencse kérdése, ezzel hasonlít a franciára, de persze nem könnyít a megértésén.

Felsőfokúm van angol nyelvből, de egyszer amikor leültem filozofálni, hogy mi is volt a nehéz abban a 4-5 évben amit vele töltöttem, nem találtam semmit. Mindenki az igeidőket rója, de szerintem talán az ember csak akkor bizonytalanodott el, amikor először próbálták megértetni vele a Present Perfect Tenset. Ha ez megvan, akkor onnantól nincs is nehezebb. Persze furának hathat az I will have been watching szerkezet, de végig gondolva nagyon logikus. Talán a szótanulást említeném meg akadályt, de ha olyan környezetben vagy, akkor minden rád ragad, én 4 évig folyamatosan angolul olvastam könyveket.

Úgy őszintén szólva, nehezemre esne bonyolult nyelvnek titulálni az angolt. Hiszen még is csak az a nyelv, amit szinte a legtöbben beszélünk, ami nélkül nehézkes eligazodni a világban. Mivel ennyien beszéljük, leegyszerűsödött a nyelvtan az évszázadok során. Vagy nem.:-)

A franciát nehézkessé teszik a névelők, legalább is számomra. Persze, hogy megtanultam 50 szót egy nap alatt, de hát ki emlékszik másnap a névelőjükre, szerintem szókártyák és színes betűk nélkül sosem tanultam volna meg franciául. Ez vonatkozik a németre is. Bár végig játszadoztam, a die Cola pl diétás kóla volt. A das Cafe meg szákáfé.

2012. nov. 16. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Az angol igazából nem nehéz, csak elég nagy szókincse van. A franciában meghát ott van az a sok le, la meg ezek változatai, de ha megtetszik, akkor ragad.

Sokkal könnyebb. Ha elég jól tudsz angolul, és alapon franciául, akkor már nagyon előre vagy.

2012. nov. 17. 12:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm főleg a 2. válaszolónak volt nagyon hasznos a válasza, de mindenkinek ment a zöldkéz :)
2012. nov. 17. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Most nem a zöld kéz miatt, de az angol után már elég könnyen megy a francia.
2012. nov. 18. 12:53
 6/8 anonim ***** válasza:
53%
Én angolt már kisiskolás korom óta tanulok, a franciát komolyabban 2 éve kezdtem. A francia sokkal nehezebb szerintem, főleg ha csak néhány alkalommal foglalkozol vele hetente. Én az angollal minden nap foglalkozok, és könnyen megy. A francia kiejtés és nyelvtan viszont nagyon kemény.
2012. nov. 18. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:
A francia kiejtési szabályokat nem olyan nehéz megtanulno, talán egy tucat van belőle. Az angolban viszont több száz.
2012. nov. 19. 16:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többieknek is. Negyedik: nem baj, én mindig adok zöld kezet mindenkine aki válaszol a kérdésemre normálisan :)

Hát számítottam erre, egy ismerősöm mondta, hogy az angol a legnehezebb nyelv, minden más már könnyű lesz, már én is észrevettem hogy az angol tulajdonképpen eléggé logikus. Nem mintha amiatt kéne, hogy mit válasszak, mert az angolt már azóta tanulom, hogy iskolás vagyok, most elsős gimnazista vagyok és idén szeretnék középfokúzni belőle. (nyelvi osztályba járk ami azt jelenti, hogy egy évig majdhogynem csak angolt tanulok). A franciát idén kezdtem el tanulni és azt hallottam hogy középgokúzni kell majd belőle érettséginél ami nekem kicsit ijesztően hangzott, tekintve, hogy az angolból 9 év múlva fogok közéet tenni úgy hogy az utolsó év nyelvi volt

2012. nov. 19. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!