Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a spanyol és...

Mennyire nehéz a spanyol és az orosz nyelv?

Figyelt kérdés
8 év angol tanulás után,valószínűleg középfokú (de alapfokú biztosan) nyelvvizsgával vajon mennének ezek a nyelvek? Angolból nem voltam túl jó,de valószínűleg azért,mert sok rossz tanárunk volt,senki nem tanította meg normálisan a nyelvtani alapokat.

2012. nov. 7. 18:31
 1/10 anonim ***** válasza:

A spanyol könnyű, az orosz azért nehezebb... de még mindig könnyebb, mint a lengyel... xD

Az, hogy angolból milyen voltál, max a spanyol esetében érdekes valamennyire, arra hasonlít némileg, az orosznak más a logikája meg a szókincse is.

2012. nov. 8. 20:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Amúgy az első válaszoló által ajánlott cikk szerint a spanyolnak jóval nehezebb a nyelvtana.Nekem meg az angol nyelvtan is nehezen megy,nagyon nehezen.
2012. nov. 8. 21:44
 3/10 anonim ***** válasza:
[Az első válaszoló vagyok] Én mindhárom nyelvet tanultam, az oroszt, az angolt és a spanyolt is (ebben a sorrendben), és nekem a spanyol nyelvtan az oroszéhoz áll közelebb, mint az angoléhoz...
2012. nov. 8. 22:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D
2012. nov. 9. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez furcsa! Én is tanultam mindhármat, és nekem a spanyol az angolra hasonlított, az orosz elkülönült tőlük. Hát, kire milyen benyomást tesz :)

Nem tudom, miért mondják nehezebbnek a spanyolt az orosznál, ez is olyan kinek-mi dolog.

2012. nov. 9. 17:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor emberfüggő. :D
2012. nov. 9. 17:48
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os: Természetesen teljesen szubjektív. Én az orosz után egyszerre kezdtem a nulláról az angolt és a spanyolt, és az is igaz, hogy szókincsben az angolra hasonlít (de csak azért, mert a spanyol egy latin dialektus, az angol pedig tele van latin jövevényszavakkal, semmi másért), ugyanakkor nyelvtanilag az oroszhoz jóval közelebb áll: mindkét nyelvben vannak nemek, ragozzák személy és szám szerint az igéket stb. Azt nem állítottam eddig sem, hogy a spanyol nehezebb lenne, mint az orosz, talán egy kicsivel könnyebb nála, viszont az angolnál tényleg nehezebb.
2012. nov. 9. 17:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a részletes választ. Az baj,mert az angol nyelvtan is nagyon nehezen megy,mint már említettem. De akkor mit tanuljak?:|
2012. nov. 9. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem semmiképpen se a nehézségből indulj ki, ez alapján nem szabad elkezdeni nyelvet tanulni, ha így állsz hozzá. Két meglehetősen eltérő típusú nyelv az angol és a spanyol. Lehet, hogy a spanyol éppen könnyebben fog menni, mert a ragozásban viszont a magyarra hasonlít inkább (pl. nem kötelező a személyes névmás használata, mert az igealakból kiderül, hogy ki az alany, tehát aki végzi vagy akivel történik a cselekvés).

Nekem a spanyol mindig is sokkal logikusabbnak tűnt, mint az angol, az angol tele van rögzült kifejezésekkel (idiómákkal), amelyeket nem lehet szó szerint fordítani, ettől nehéz; a spanyolban nagyon sok mindent szó szerint úgy mondanak, ahogy magyarul, a gondolkodásuk is közelebb áll a mienkhez. Hangsúlyozom, szerintem, mert ez is szubjektív.

Vannak persze ragozások és nagyon sok a rendhagyó (tőváltoztató, tőmagánhangzó-váltó) ige, amit egyszerűen be kell vágni, meg a hímnem–nőnem a főneveknél (de nagyon sok esetben a végződésből ez egyértelműen megállapítható és elég kevés a kivétel), a névmásoknál és a névelőnél van semlegesnem is, de az mindig a főnévvel nem megnevezhető elvont fogalmakra utal, stb. de mindez egy idő után magától fog menni, ha felismered a szabályszerűségeket.

Én pl. egy idő után a számomra ismeretlen igéről is el tudtam dönteni, hogy rendhagyó-e vagy sem, rá lehet érezni az alakjáról.

2012. nov. 10. 08:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Igen,az angol nekem se logikus,a magyar pedig jól megy.:DD
2012. nov. 10. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!