Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek 8-9 hónap nyelvtan...

Szerintetek 8-9 hónap nyelvtanulás, magántanárnál elég egy angol nyelvvizsgához, egy kezdőnek? Aki kicsit beszél csak angolul?

Figyelt kérdés

Nem tudom hány óra kellene egy héten,hogy nyár végére meglegyen a nyelvvizsga...(?)

Előre is köszönöm.

(Nem tudom számít-e valamit,de úgy érzem,hogy nyelvérzékem van ,csak gimi óta ugye nem nagyon "használtam" még annyira sem a nyelvet,mint addig.

2012. nov. 6. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Elvileg nulla tudásról egy év alatt egy középfokot le lehet tenni, ha valaki tényleg tanul. Szóval ha már tanultál és kitartó vagy, akkor nem lehetetlen, de nem is lesz könnyű.
2012. nov. 6. 12:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Úh... igen? Gondolod? Az nagyon jó lenne.Egyébként most,hogy mondod tényleg,mert a bátyámnál is ugyan ez volt a helyzet és ő is ugyanígy járt külön tanárhoz,még nincsen egészen egy éve,hogy jár és most fogja letenni vmikor a középfokot.

Köszönöm,hogy írtál!

2012. nov. 6. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Azt kell látni, hogy ha eljársz a magántanárhoz, majd otthon megírod a házit, amit adott az nem elég.

Kb heti 10 órát foglalkozni kell a nyelvvel mindenképp. (Amit én mindennap csinálnék az szövegek olvasása, először mondjuk a tankönyvből, azt értened kell, majd a nyelvvizsga felé haladva cikkeket és hasonlókat. Illetve szavakat is tanulni kell. ) Ha neked elég, hogy heti egyszer beszélgetsz a tanárral, és kiadja a heti feladatokat, és tényleg minden nap haladsz az anyaggal, akkor elég heti egyszer menned. Ez az olcsóbb megoldás, de ha nem tudod magad rávenni, hogy mindennap tanulj, akkor minimum heti kettő, mert úgy 3-4 naponta lesz valaki, aki számonkéri rajtad.

Heti 2 óránál több szerintem nem kell. Végsősoron neked kell megtanulnod a dolgokat, hiába mennél heti ötször a tanár nem tanulja meg helyetted, amit kell.

Érdemes az elején aktívabbnak lenni szerintem, mert bármikor jöhet egy olyan időszak, hogy nincs annyi időd, kedved foglalkozni, olyankor jó, ha előrébb tartasz a tervezetnél és megteheted, hogy lustálkodj kicsit.

2012. nov. 6. 13:33
 4/6 anonim válasza:
Úgy konkrétan soha nem tanultam angolul, csak ami rám ragadt órákon/filmekből/sorozatokból. Az írásbeli része gond nélkül meg volt elsőre. A szóbelivel már kicsit más a helyzet, mivel nem sok önbizalmam van idegen tanárok előtt, ráadásul olyan témát húztam, amiről magyarul sem tudtam volna többet mondani, mert fogalmam sem volt a dologról. 8-9 hónap viszont szerintem még a felsőfokhoz sem kellene, ha tényleg rendesen foglalkoznék vele.
2012. nov. 6. 13:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Megfogadom a tanácsaitokat. Én is heti 2x-i órára gondoltam.
2012. nov. 6. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha minden nap foglalkozol vele, akkor szerintem meg tudod csinálni. 9 hónapnyi egy adott nyelvvizsgára való készülés ahhoz szerintem elég, hogy pont átmenj. Amúgy talán jobb lenne csoportos órákra járnod egy jó nyelviskolába (hosszú távon olcsóbb), de természetesen ezt neked kell eldönteni :)
2012. nov. 6. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!