Szerintetek 8-9 hónap nyelvtanulás, magántanárnál elég egy angol nyelvvizsgához, egy kezdőnek? Aki kicsit beszél csak angolul?
Nem tudom hány óra kellene egy héten,hogy nyár végére meglegyen a nyelvvizsga...(?)
Előre is köszönöm.
(Nem tudom számít-e valamit,de úgy érzem,hogy nyelvérzékem van ,csak gimi óta ugye nem nagyon "használtam" még annyira sem a nyelvet,mint addig.
Úh... igen? Gondolod? Az nagyon jó lenne.Egyébként most,hogy mondod tényleg,mert a bátyámnál is ugyan ez volt a helyzet és ő is ugyanígy járt külön tanárhoz,még nincsen egészen egy éve,hogy jár és most fogja letenni vmikor a középfokot.
Köszönöm,hogy írtál!
Azt kell látni, hogy ha eljársz a magántanárhoz, majd otthon megírod a házit, amit adott az nem elég.
Kb heti 10 órát foglalkozni kell a nyelvvel mindenképp. (Amit én mindennap csinálnék az szövegek olvasása, először mondjuk a tankönyvből, azt értened kell, majd a nyelvvizsga felé haladva cikkeket és hasonlókat. Illetve szavakat is tanulni kell. ) Ha neked elég, hogy heti egyszer beszélgetsz a tanárral, és kiadja a heti feladatokat, és tényleg minden nap haladsz az anyaggal, akkor elég heti egyszer menned. Ez az olcsóbb megoldás, de ha nem tudod magad rávenni, hogy mindennap tanulj, akkor minimum heti kettő, mert úgy 3-4 naponta lesz valaki, aki számonkéri rajtad.
Heti 2 óránál több szerintem nem kell. Végsősoron neked kell megtanulnod a dolgokat, hiába mennél heti ötször a tanár nem tanulja meg helyetted, amit kell.
Érdemes az elején aktívabbnak lenni szerintem, mert bármikor jöhet egy olyan időszak, hogy nincs annyi időd, kedved foglalkozni, olyankor jó, ha előrébb tartasz a tervezetnél és megteheted, hogy lustálkodj kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!