Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha már az angol nyelvtant...

Ha már az angol nyelvtant átrágtam akkor hogyan tovább? Mit javasolnátok beszéd szempontjából?

Figyelt kérdés
Szóval magamtól az igeidőket és a többi nyelvtani fejezeteket kemény szorgos tanulással befejeztem. Azonban jövőre Skóciába szeretnék dolgozni és esetleg tanulni. Januártól elmegyek magántanárhoz de a kérdés,hogy mit kellene vele tanulni? Mert a kiejtés bizony nehézkes. (bár már 2 éve csak angol filmeket nézek.) Lesz kb 7-8 hónapom a tanárral,hogy el tudjak kint boldogulni. Szerintetek ennyi elég lehet a kinti kezdéshez? Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. okt. 29. 18:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Ugyan olyan szorgos magántanulással van rá esélyed, de tényleg komolyan kell venned. Az angol filmek/sorozatok nézését továbbra se hagyd abba hiszem azokból sokat lehet tanulni. Nem tudom, mivel nem említetted, hogy mekkora a szókincsed, de talán a szókincsfejlesztésre kellene ráülnöd, hogy minél több kifejezést, szót megtanulj melynek majd kint nagy hasznát fogod venni. A kiejtéshez azt tudom ajánlani, hogy pl. a SZTAKI szótárban is a keresett szónak meg lehet hallgatni a kiejtését. Az általában nekem is szokott segíteni, ha valamit hirtelen nem tudok kiejteni. A fonetikát nem igazán ajánlom, persze jó ha ismered és van fogalmad róla. Talán még a rövidebb angol nyelvű könyvek olvasást tudom javasolni.

Sok sikert! :)

2012. okt. 29. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!