Miért akadok meg, ha hirtelen angolul kellene beszélnem? Pedig rengetek szót tudok és a nyelvtant is tudom, de sajnos mikor élesben kellene válaszolnom akkor blokkolok. Miért?
Az a baj,hogy írásban tudok válaszolni, és meg is értem nagyjából ha egy perfekt angol hadar..(Pl BBC, SKY-News)
De amikor meg kell szólalni akkor ajtó ablak bezárul és mindent elfelejtek..Tudnátok valami módszert tanácsolni,hogyan lehetne ezt úgymond kezelni?Mert az alapszavak,kifejezéseket tudom és a nyelvtant is...
Köszönöm a válaszokat előre is..
Olvass fel könyvből.
Gondolkodj angolul.
Beszélj magadban.
Én ilyesmit szoktam csinálni.
Szerintem is beszélj sokat angolul.
Mi a barátaimmal gyakran csináljuk azt, hogy magyar helyett angolul beszélgetünk. Egy idő után fel sem fog tűnni.
A magadba beszélés is jó, ha nincs ott más csak ne vidd túlzásba :D
Nézz filmeket eredeti nyelven, így tanulhatsz olyan kifejezéseket, szófordulatokat is (persze nem a káromkodásra gondolok :) ) amik esetleg nincsenek benn a könyvekben.
Igaza van az első válaszolónak! Én is pont úgy voltam vele, mint te. Nekem is azt tanácsolták, hogy beszéljek hangosan, akkor is ha egyedűl vagyok segíteni fog! És láss csodát tényleg segített, ma már könnyedén megy!
További sok sikert a tanuláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!