Gyenge főnév, Meinung (? )
Sziasztok!
A kérdés az lenne, hogy mi a gyenge főnév németben? Hogy veszem észre, hogy az, hol látom? Ha jól olvastam, akkor ezek csak hímneműek lehetnek, -at, -ant, -e, -ent, -ist -re végződnek, és leginkább egy élőlényről van szó. De most nem tudom, hogy ez igaz-e, és ha igaz, akkor lefedi-e az egész halmazát a gyenge főneveknek.
Van ez az 'Ich bin anderer Meinung' dolog. Gondolom ez azt jelenti, hogy: 'Más véleményen vagyok'. Csak nem találtam leírva sehol sem, hogy ez mi alapján lesz der-es. Részes esetbe kell rakni ennél? Úgy látom, hogy igen, de ezt leírva sehol nem láttam.
Hát ennyi lenne. Előre is köszönöm, ha valaki segít.
cheeky_burger:
Én innen írtam a végződéseket. Arra az oldalra meg a tanárom mondta, hogy nincsen túlzottan kiforrott állapotban még.
Ha erre célzol:
"Szótári alakban felismerhetőek: "˜n, ˜n" vagy "˜en, ˜en" jelölés található a kérdéses főnév szótári alakja mögött."
akkor itt jegyezném meg, hogy én nem erre vagyok kíváncsi. Interneten ez nem így lesz jelölve. A többesszám képzése KIZÁRÓLAGOSAN a der Herr szóhoz volt írva nálam, NEM máshova, ha jól megnézed.
*cheeky_bugger
Pardon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!