Miért van az hogy semmit nem értek meg angolból?
Figyelt kérdés
suliban jól megy az angol, szövegeket jól le tudok fordítani, de a hallás egyszerűen nem megy :( néha szoktam nézni a TV-ben a BBC-t vagy a Sky News-t de olyan gyorsan beszélnek hogy szinte semmit nem értek meg, néha egy-két szót :(( erre van valami megoldás? mert így úgy érzem semmit nem ér az angol tudásom.2012. okt. 15. 21:20
1/7 anonim válasza:
Először is nem mindegy, hogy milyen szintű az angol nyelvtudásod. Lehetsz jó A2-n, de C1-en is. :)
Továbbá az sem mindegy, hogy amerikai vagy brit kiejtéshez vagy szokva?
Lehet, hogy a szókincsed sem elég jó, azért nem érted rendesen.
Szerintem kezdd inkább sorozatokkal, filmekkel, néhány közülük tökéletesen érthető, kezdésnek megteszi. Később át lehet térni TV-re.
Persze ez csak az én véleményem, a híreket megérteni nekem mindig nehezebb, mint egy amerikai filmet.
2/7 anonim válasza:
Hallásod rendben van? Én is így voltam, nálam szervi probléma volt.
3/7 anonim válasza:
#2: és megoldódott vagy el kell fogadni hogy ez van?
Én is alig értek valamit...
4/7 anonim válasza:
nyugalom, fiatalok, ez teljesen rendjén van így!:) nézzetek angol nyelvű videókat, ha lehet angol felirattal, aztán szép lassan felirat nélkül, ne parázzatok rá túlságosan, a jó munkához idő kell:)
5/7 anonim válasza:
Megoldódott, bár hallókészüléket kell használnom.
6/7 anonim válasza:
Nekem is ez a problémám, de nyugodt szívvel rá tudom fogni a középsulis tanáromra, mert ő nagyon ritkán hallgattatott velünk magnót. Én most azt csinálom (szeretnék valahogy összehozni egy nyelvvizsgát), hogy angolul és angol felirattal nézem a Heroes-t, és az idegen szavakat kiszótárazom (ez kezdetben 6-7 oldalra jött ki epizódonként, ami elég durva, most viszont már van, hogy csak másfél oldal). A Heroes-ban az a jó, hogy állandóan bizonygatják egymásnak a dolgokat, szóval sokszor ismételgetik ugyanazokat a szavakat. Igaz, így 11 rész után már érzem, hogy kicsit ,,heroesos" a szókincsem, szóval néha nézek Bridget Jones naplóját és Igazából szerelmet, mert azok ugye angol filmek, nem amerikai angolt használnak.
7/7 anonim válasza:
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás! Hadd szokjon hozzá a fületek, nézzetek sok feliratos filmet/sorozatot/interjút a kedvenc színészetekkel vagy ami érdekel és legyetek türelmesek. És ne aggódjatok, ha nem értetek mindent elsőre, próbálkozzatok többször. Akik már magas szinten vannak egy nyelvből se értenek feltétlenül értenek minden szót. De kitartó gyakorlással egyre kevesebb lesz a meg nem értett szöveg aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!