Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A spend time használata, hogyan?

A spend time használata, hogyan?

Figyelt kérdés

Az egyik oldal hírlevelében azt írják, hogy a spend time doing sth esetében a tevékenységet jelentő ige -ING-es formában van. Na, és itt jön a kérdésem, ha pl azt szeretném mondani, hogy sokat ülök a szg előtt, vagyok sokat vagyok egyedül, akkor a létigét mondjam -ing-esbe?

pl így gondoltam:

I spend a lot of time alone.

I spend a lot of time in front of the computer.

két példát is írtam, mert egyik sem tiszta.

Köszönöm

2012. okt. 13. 23:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha azt akarok mondani, hogy "sok időt töltek azt csinálva", tehát ige lesz az, amivel sok időt töltesz, akkor az ING-ben van.

I spend a lot of time sitting in front of the computer.

De nem feltétlenül kell ige a szerkezetbe, magában is helyes. Mindkét mondatod tökéletes.

2012. okt. 13. 23:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, ráadásul a "be" le is maradt,amiről pedig beszéltem. Na, de ha így is jó.

Köszike

2012. okt. 14. 02:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezekben a konkrét mondatokban nem kell a "be" ige.
2012. okt. 14. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Néhány példa, hogy lehet "being"-et használni a spend után:

I spend a lot of time being mad about you.

Our prominent student of the class, Jason kid, spends just too much time by being choosy on all the bad girls.

All the students have spent just too much time having been under control.

2012. okt. 14. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!