Angol, spanyol nyelvtanulás! Mit gondoltok?
Kb 8 éve tettem le a középfokú nyelvvizsgámat angolból, de elhatároztam hogy megszeretném csinálni a felsőfokút is!Azonban a spanyol nyelv is nagyon tetszik és szeretnék majd belőle egy középfokú nyelvvizsgát.
A kérdésem a következő: Fejlődés szempontjából melyikből érhetnék el rövidebb idő alatt eredményt és mennyi idő alatt?Mennyire nehéz a spanyol nyelvet elsajátítani teljesen az alapoktól?
Légyszi aki tud válaszoljon!Előre is köszi!
A nyelvvizsga mire kellene? Mert a munkaerőpiacon - pl. multiknál - semmit nem számít, az a lényeg, hogy az interjún meg tudj szólalni.
Nekem pl. spanyolból egy cetlim sincs hogy tudok, az interjún letesztelték.
Szóval ha nincs különösebb okod (diploma), akkor nem a nyelvvizsgára hajtanék.
Mivel angolul már tudsz valamit, párhuzamosan is mehet a tanulás. A filmeket nézd feliratosan, youtube-on is keress bármit ami érdekel és eredeti nyelven van.
Spanyolból először egy nyelvtanfolyamot ajánlanék, mert én annó otthon, egyedül kezdtem el, mire tanfolyamra mentem, már a sokadik leckét is le tudtam fordítani, de nem értettem a tanárt és én sem mertem megszólalni. A spanyol elég egyszerű nyelv, van egy két kellemetlenség benne (pl. a kötőmód), de ha lelkesedéssel párosul, akkor hamar eredményt érsz el.
Én amikor jobban tudtam, akkor azt csináltam, hogy egy nyelvtanfolyamon megkértem, hogy mehessek a saját szintemre és eggyel nagyobbra is. Így egy időben csináltam két szintet, de ez az elején még nem megy. A neten is sok online teszt és segédanyag elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!