Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nektek milyen módszerrel...

Nektek milyen módszerrel sikerült megtanulnotok egy idegen nyelvet?

Figyelt kérdés
Iskolában, nyelviskolában, tanárnál, otthoni tananyaggal? Mit ajánlatok? Elsősorban angol én német érdekel, de írhattok más nyelvet is.
2012. okt. 6. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Valaki a nyelvkönyves, könyves módszereket preferálja, valaki meg inkább a zenét és a filmeket. Persze lehet a kettőt kombinálni is. Az iskolával, a magántanárral, az önképzéssel meg ugyanez a helyzet.
2012. okt. 6. 16:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Én számítógépes játékkal tanultam angolul, konkrétan a King's Quest 3 nevűvel.

A dolog lényege az, hogy egy kis hapekkal mászkálsz, és szöveges parancsokat osztogatol neki (pl. vegye fel a kenyeret az asztalról, takarítson ki, nyisson ajtót stb). Nem ismer a program minden angol szót sajna-bajna, de elég sokat igen, és ezzel remekül meg is lehet tanulni angolul, főleg ha vesszük a fáradságot és lefordítjuk a válaszüzeneteket,amiket kapunk. Ha köll a játék, szóljál :)

2012. okt. 6. 16:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanhoz nyelvkönyv és tanár (az elején), azon kívül olvasás, videók, filmek, tévé, internet, beszélgetés/írogatás az adott nyelven...
2012. okt. 6. 16:29
 4/5 anonim válasza:
Ajánlanám, hogy kezd a nyelvtannal aztán ha már van egy kis tudásod, fordíts hozzá dalszövegeket, sorozatokat ebből kapod a szókincset. Aztán ha már van egy kis szókincsed akkor jöhet a sorozat, filmnézés felirattal és már tudsz is : P Én így csinálom. Éppen most koreait tanulok és elég gyorsan fejlődök ezzel a módszerrel : ) Amúgy meg szerintem örülhetünk hogy magyar anyanyelvűek vagyunk, mert azért egy angolnak ezerszer nehezebb megtanulni egy kicsit is bonyolultabb nyelvet. ><
2012. okt. 7. 10:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Az biztos. Angolban szinte semmi igeragozás nincsen, ezért jó. :)
2012. okt. 11. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!