Nektek milyen módszerrel sikerült megtanulnotok egy idegen nyelvet?
Figyelt kérdés
Iskolában, nyelviskolában, tanárnál, otthoni tananyaggal? Mit ajánlatok? Elsősorban angol én német érdekel, de írhattok más nyelvet is.2012. okt. 6. 16:18
1/5 anonim válasza:
Valaki a nyelvkönyves, könyves módszereket preferálja, valaki meg inkább a zenét és a filmeket. Persze lehet a kettőt kombinálni is. Az iskolával, a magántanárral, az önképzéssel meg ugyanez a helyzet.
2/5 anonim válasza:
Én számítógépes játékkal tanultam angolul, konkrétan a King's Quest 3 nevűvel.
A dolog lényege az, hogy egy kis hapekkal mászkálsz, és szöveges parancsokat osztogatol neki (pl. vegye fel a kenyeret az asztalról, takarítson ki, nyisson ajtót stb). Nem ismer a program minden angol szót sajna-bajna, de elég sokat igen, és ezzel remekül meg is lehet tanulni angolul, főleg ha vesszük a fáradságot és lefordítjuk a válaszüzeneteket,amiket kapunk. Ha köll a játék, szóljál :)
3/5 anonim válasza:
Nyelvtanhoz nyelvkönyv és tanár (az elején), azon kívül olvasás, videók, filmek, tévé, internet, beszélgetés/írogatás az adott nyelven...
4/5 anonim válasza:
Ajánlanám, hogy kezd a nyelvtannal aztán ha már van egy kis tudásod, fordíts hozzá dalszövegeket, sorozatokat ebből kapod a szókincset. Aztán ha már van egy kis szókincsed akkor jöhet a sorozat, filmnézés felirattal és már tudsz is : P Én így csinálom. Éppen most koreait tanulok és elég gyorsan fejlődök ezzel a módszerrel : ) Amúgy meg szerintem örülhetünk hogy magyar anyanyelvűek vagyunk, mert azért egy angolnak ezerszer nehezebb megtanulni egy kicsit is bonyolultabb nyelvet. ><
5/5 A kérdező kommentje:
Az biztos. Angolban szinte semmi igeragozás nincsen, ezért jó. :)
2012. okt. 11. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!