Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogy tanuljátok meg az...

Ti hogy tanuljátok meg az idegen szavakat? (pl. angol)

Figyelt kérdés
ha feladnak egyik órán olyan 100 150 szót, hogy tanuljátok meg ti hogy tanuljátok meg? milyen módszereitek van rá?

2012. szept. 23. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szókártyát írok, a nehezebbekből pedig sort. De én teljesen hülye vagyok az ilyen jellegű szótanuláshoz :D

Inkább használat közben megy :)

2012. szept. 23. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Füzetben balra egy oszlop, és jobbra egy oszlop.
2012. szept. 23. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tanulok szavakat. :D

Ha találok néha-néha 1-1 szót amit nem ismerek, azt megkeresem a szótárban, és rögzítem a fejemben és próbálom hozzá megjegyezni a szövegkörnyezetet. Ez pár szónál nem annyira megterhelő.

Sokkal többre megyek ezzel, mintha rengeteg szót bemagolnék, aztán egyiket sem tudom használni...

A Te esetedben, mivel gondolom szódolgozatot vagy hasonlót írsz belőle, muszáj vagy bemagolni, arra viszont a legjobb módszer a bal oldalra az angol, jobb oldalra a magyar megfelelője. :)

2012. szept. 23. 20:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2012. okt. 1. 21:41
 5/6 anonim válasza:

bizonyított tény, hogy a balra az angol, jobbra a magyar szavak tanulása nem hagy túl sok nyomot az emberben.

Kifejezéseket kell tanulni, és akkor már a szavak is értelmet nyernek.

2012. okt. 18. 17:53
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Viszont ahova járok suliba ott úgy "tanítják" hogy a könyvben mf-ben az angol szavak fölé írjuk a magyar jelentését és így kell megtanulni, szavakat kifejezéseket. Viszont ha egyik óráról a másikra kell ilyen sok szót megtanulni akkor az már kicsit húzósabb :S
2012. okt. 31. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!