Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyibe kerül egy önéletrajzo...

Blaiseboy kérdése:

Mennyibe kerül egy önéletrajzot hivatalosan lefordíttatni németre?

Figyelt kérdés
Gondolom nem olcsó. Van esetleg olcsóbb megoldás?

2012. okt. 4. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Mit jelent az, hogy "hivatalosan"? Önéletrajzot nem szokás "hivatalosan" fordíttatni, max. okiratokat, szerződéseket stb., olyan dokumentumokat, amelyeknél pl. jogszabály követeli meg a hivatalos fordítást.

Egy átlagos hosszúságú önéletrajzot pár ezer Ft-ért lefordít neked egy szakfordító. Egy hosszabbat mondjuk 10-15 ezer Ft. Ha normális fordítást akarsz, nincs olcsóbb megoldás.

2012. okt. 4. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Ha van valakid, aki rendesen le tudja fordítani németre, megcsináltatod vele. A 4-es oldalra ráfér. A hitelesítése németországban 6-8 euró. Fordítással kb. 25 euró.
2012. okt. 4. 16:39
 3/8 A kérdező kommentje:

A hivatalost úgy értettem, hogy hivatalos fordítóval. Mert elég sok benne a szakszó, és gondoltam csinálják meg rendesen.

Angliában volt hogy ismerősöm lefordította, és a targonca "trolley" lett. Amerikában értették is volna, de Angliába a bevásárlókocsit hívják így. :D

2012. okt. 4. 17:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Német fordító irodában egy húszasból megúszod. Tudom, mert sok mindent kell fordíttattnom, így legtöbbször születési anyakönyvi kivonatot. Az 18 € plusz 19% Mehrwertsteuer. Viszont ha németországban akarod felhasználni, akkor csak egy németországi fordítót fogadnak el.
2012. okt. 4. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Itt megnézheted, hogy, hogyan néz ki egy hivatalos önéletrajz németül.

[link]

Ha ügyes vagy, megírhatod magad is. Ha nem megy szólj!Megoldjuk. Nem ez lenne az elsö, amit írok...:)))

2012. okt. 4. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Találtam neked valamit. Töltsd ki és nyomtatóval kinyomtatod.

[link]

2012. okt. 4. 17:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos linkeket, tanácsokat!

Mennek a zöldek!

2012. okt. 4. 18:08
 8/8 A kérdező kommentje:

"Viszont ha németországban akarod felhasználni, akkor csak egy németországi fordítót fogadnak el."

Ezt jó tudni! Már gondolkodtam is, hogy itthon ugye ez sokkal olcsóbb, lefordíttatom itthon őket...

2012. okt. 4. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!