Mik a lehetőségeim így nyelvtanulás terén?
Figyelt kérdés
Általános iskolában 4 évig tanultam angolt, de igazából az a 4 év olyan volt mit, ha nem is lett volna (pedig 4-es, 5-ös voltam). Bekerültem szakközépbe és szembesültem a lemaradásommal, ezért hagytam is a csudába. Év végén meg is buktam, így évet ismételtem. A következő 3 évben 2-esekkel átcsúsztam. A gond velem és a tanárral is volt. A tanár a száraz nyelvtani anyagon kívül semmi mást nem adott le, én meg ugye amit értettem értettem amit nem azt nem. A tanár azt mondta aki nem érti menjen tanárhoz, de nekem arra pénzem nem volt. Most 1 évvel érettségi előtt átjöttem estire, hogy betudjam pótolni a lemaradásom. Eddig lustálkodtam, de most már tényleg neki akarnék kezdeni a tanaulásnak, hogy érettségiig fel tudjak készülni. A jelenlegi helyzet: tanárhoz nem tudok menni. Az iskolai angol oktatás: no comment. Van egy Oxford angol nyelvtan könyvem. Igazából nem érettségire akarok vagy is nem csak arra, szeretnék rendesen megtanulni. Hogy kezdjek hozzá, mire építsek főleg? 18/F2012. okt. 3. 18:02
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
Vagy keress magántanárt. Vannak olcsóbbak, havonta 6000-ből is kijöhet egy.
3/7 anonim válasza:
Tényleg vannak olcsóbbak! Keress minél fiatalabb tanárt mert azok még olcsóbban vállalják mert nincsen tapasztalatuk. Az én tanárom 18 éves volt, de veled ellentétben már folyékonyan beszélt angolul. Igaz engem nem a nulláról kellett felhozni... Sok sikert! ;)
4/7 anonim válasza:
A leggyorsabb és a leghatékonyabb ha kimész Angliába! Keresel ott egy takarító vagy mosogató állást és szépen megtanulod a nyelvet!Hidd el vissza se akarsz majd jönni!
5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos falun lakom, itt egy angol tanár van a volt általános iskolás tanárom. A legközelebbi város 30 km-re van, 1 órás utazás (oda vissza 2 óra, ezért mentem estire). Azok a tanárok akiket esetleg ajánlottak kb. 1500-2500 Ft/h. Ami így nem sok, de heti kettő 3000 Ft, az havi 9000 Ft, ami sok, + bérlet 2200 Ft. Angliához is pénz kell. Dolgozni szerettem volna menni, de érettségi nélkül sehova nem vettek fel. Én is Angliába akarok menni, de csak 2 év múlva, szakma után (szakács).
2012. okt. 3. 19:29
6/7 A kérdező kommentje:
Első köszönöm a linket, kipróbálom.
2012. okt. 3. 19:30
7/7 anonim válasza:
Szívesen! Szerintem is próbáld ki, ingyenes a felkészítés a vizsgákra!!! És szabadidödben akkor és annyit tanulsz amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!