Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem megy az angol?

Miért nem megy az angol?

Figyelt kérdés
Újra megtanultam a nyelvtani részeket mert 8 évig tanultam de nem nagyon tudtam . Barátnőm tanított meg de néha kiakad mert nem tudom.. Tudom a szabályokat, tudok szavakat de mikor alkalmazni kell azt már nem tudom. Gyakoroljak mondatokat vagy hogyan? Kihagyom a mondatokból az állítmányt, nem ismerem fel milyen időben van a mondat(pl egyszerű jelen vagy folyamatos jelen), ha mondani kell egy szóval mondatot az sem megy.Az a baj, hogy az elméletet tudom a gyakorlatot nem. Mi a hibám? 20/L
2012. szept. 28. 20:00
 1/4 anonim válasza:
100%
hallgass angol nyelvű zenéket úgy hogy közben nézed a feliratot. vagy próbálj először rövidebb cikkeket olvasni, később talán egy könyvet is elolvashatsz. így látod a szerkezeteket. gyakorolsz. és biztosan javul az angolod :) de persze ha a barátnőd vagy tanáraidat megkérdezed hogy mégegyszer magyarázzák el azis sokat segít
2012. szept. 28. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd a francba a nyelvtant!

Tipikus hibája a magyar nyelvoktatásnak.

Olvass, ha tudsz menj olyan közösségbe, ahol vannak külföldiek, levelezz, chatelj, hallgass sok videót a youtubeon, nézz filmeket eredetiben, felirattal.

2012. szept. 28. 20:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Érdemes biztos alapokon állni. Tanuld meg rendesen a nyelvtant először. Gondolj arra, hogy angolban legalább nem kell bemagolni a több oldalas ragozásokat, mint pl. németben, vagy franciában.
2012. szept. 29. 14:54
 4/4 anonim ***** válasza:

"Érdemes biztos alapokon állni. Tanuld meg rendesen a nyelvtant először."

Bocs, de ez hülyeség. Épp ez a baja a nyelvoktatásnak Magyarországon, hogy a beszéd helyett a nyelvtant magoltatják. Én tanultam általánosban 6 évig, gimiben 4 évig, + nyelviskolák, a barátnőm gyereke meg kiment Angliába 0 tudással, egy év múlva úgy használta a Present Perfectet, hogy azt se hallotta hogy mi az. Most 9 éves, a középfokú nyelvvizsgatesztet odaadta neki a barátnőm csak viccből, a gyerek egy csomót jobban megoldott, mint én a nyelvtan magolásával évekig.

Beszélni, beszélni, minden alkalmat megragadni a gyakorlásra, filmeket és zenéket hallgatni. Ez a legfontosabb, utána persze lehet a nyelvtant is gyakorolgatni, de nem az a legfontosabb.

2012. szept. 29. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!