Miért nem megy az angol?
Hagyd a francba a nyelvtant!
Tipikus hibája a magyar nyelvoktatásnak.
Olvass, ha tudsz menj olyan közösségbe, ahol vannak külföldiek, levelezz, chatelj, hallgass sok videót a youtubeon, nézz filmeket eredetiben, felirattal.
"Érdemes biztos alapokon állni. Tanuld meg rendesen a nyelvtant először."
Bocs, de ez hülyeség. Épp ez a baja a nyelvoktatásnak Magyarországon, hogy a beszéd helyett a nyelvtant magoltatják. Én tanultam általánosban 6 évig, gimiben 4 évig, + nyelviskolák, a barátnőm gyereke meg kiment Angliába 0 tudással, egy év múlva úgy használta a Present Perfectet, hogy azt se hallotta hogy mi az. Most 9 éves, a középfokú nyelvvizsgatesztet odaadta neki a barátnőm csak viccből, a gyerek egy csomót jobban megoldott, mint én a nyelvtan magolásával évekig.
Beszélni, beszélni, minden alkalmat megragadni a gyakorlásra, filmeket és zenéket hallgatni. Ez a legfontosabb, utána persze lehet a nyelvtant is gyakorolgatni, de nem az a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!