Elkezdtem japánul tanulni, a hiraganánál tartok, de már megakadtam. Valaki segítene? (lent)
Még nagyon az elején vagyok,de fontos lenne megtanulnom japánul.El is kezdtem,gondolván,hogy az eleje még biztosan nem lesz túl nehéz(jó a nyelvérzékem),de úgy tűnik,mégis.
A memorizálással nincs baj,viszonylag hamar megjegyzem a szótagokat,de alul írja,hogy "Ha egy mássalhangzóval kezdődő szótag írásjele elé egy kicsi (kb. fele méretű) "tsu" írásjelet írsz, akkor a következő szótag mássalhangzóját nyomatékosabban és hosszabban kell ejteni..."
Most vagy nagyon vaksi,vagy nagyon hülye vagyok,de sehol nem látom előzményként leírva,hogy mi az a "tsu" jel.
És lenne még egy problémám:
A "kinniku"(izom) szónak a "ki" szótagját máshogy írta le az oldal alján,mint felül,legalábbis én úgy látom,ez miért van?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
1. Ez a "nagy, rendes" tsu hiragana: つ
a kicsi pedig ez: っ
A sima szavakban, mint pl. natsu (nyár): なつ
de ha ahogy az oldal is írta, két mássalhangzó van, akkor a szótag elé bekerül a kis tsu pl. gakkou (iskola): がっこう
2. Más betűtípus, ennyi.
Nagyon köszönöm neked!
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy ahol vessző,illetve karika lett a szótagok fölé rajzolva(a második táblázat),annak van különösebb jelentősége,vagy csak "simán" így kell írni?
Köszönöm :)
Jó a nyelvérzékem,az angolt is elég hamar elsajátítottam(jó,tudom,azért más kaliberű a kettő),de ha nem leszek ennyire vaksi a továbbiakban,akkor menni fog.
Sajna csak egyedül tudok egyelőre nekiállni,mert tanárra nincs pénzem :(
Tudtok ajánlani valami hatékony(és érthető!!!)nyelvkönyvet?PL:kanji és kana című könyvből egy kukkot nem értettem.Az ELO milyen?
Kedves kérdező, látom már mindent megválaszoltak neked.
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni és nem a képeségeidet akarom kritizálni, hogy egyedül nem sok sikerélményben lesz részed a japán tanulás terén. Tapasztalataim szerint aki egyedül tanulja mindig abba hagyja. Lehet, hogy a hiraganát-katakanát még megtanulja, de késöbb a nyelvtanokkal már nem lehet tanári segítség nélkül megbírkozni és főleg nem lehet (mindennapos kommunikáció során) haszálható tudásra egyedül szert tenni.
Persze nem a legszebb dolog magamat ajánlani, de ha esetleg budapesti vagy és tényleg komolyan szeretnél megtanulni japánul, akkor én szivesen vállalom a dolgot.
Ha érdekel a dolog vagy bármi egyéb kérdésed van írj itt vagy az e-mail címemre!
lord_andrew@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!