Hogy lehet a wordben orosz írott betűket használni?
más megoldás is van, az op rendszer területi és nyelvi beállításainál megadod az oroszt új nyelvként, és egy billentyűkombinációt beállítasz rá, pl Ctrl+2. Ha ezt megnyomod akkor a szövegbevitel nyelve megváltozik, és olyan, mintha egy orosz kiosztású billentyűzeten írnál. Persze először nyomkodod, mint süket a csengőt, mert nem tudod, mi minek a megfelelője. Erre én vettem egy USB-s klaviatúrát, és szépen nyomtattam rá cimkéket a ciril ábécé betűivel. Ennyi, és akár mikor akár hova lehet írni.
Ha nem akarsz beruházni, akkor tölts le egy virtual keyboard-ot oroszul, és kész.
ööö, én már eleve a cirill betűs billentyűzet megoldást írtam, mivel nálam eleve be vagyon állítva a magyar, az angol meg az amerikai angol mellé, és oroszos lévén elég jól használom
ha jól értettem, a kérdező írott cirill bötűket keresett, és abból sajna nincs sok, én is végigpróbálgattam a wordön levő készletet
szerintem a hálón lehetne keresni, de ez a segoe izé egész szépen mutat
:)
Nekem is be van állítva az orosz nyelv és használni is szoktam, szóval már úgy ahogy tudom hogy melyik betű hol van. Engem csak az írott formája érdekelt, mivel azzal nem igazán lehet találkozni az interneten és most szeretném azt is megtanulni.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!