Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Napirendet írok, jók a követke...

Napirendet írok, jók a következő mondatok?

Figyelt kérdés

1.I get my stuff and I go to school at half past seven.

2.I sit at school at three o'clock in the afternoon.

3.I, my father and my mother have dinner and during talk everything.

4.I go take a shower late at night.

5.I write my homework and learn the lesson.

2012. szept. 15. 10:41
 1/7 anonim ***** válasza:

I am at school until three o'clock...

... and we talk about everything during it (discuss everything)

I take a shower late at night

I do my homework

:)

2012. szept. 15. 10:48
 2/7 anonim ***** válasza:

1.I get my stuff and I go to school at half past seven.

én így írnám: After the morning routine I gp to school at ...

2.I sit at school at three o'clock in the afternoon.

I am in the scholl till 3 ...

3.I, my father and my mother have dinner and during talk everything.

I have my dinner with my family and we are chating.

4.I go take a shower late at night.

Than I have a shower.

5.I write my homework and learn the lesson.

I do my homework.

2012. szept. 15. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:

1. after the morning routine... - jó, ha a kérdező ismeri (nem tudom, hányadikos, milyen szinten)

2. én hagynám az "at school"-t

3. I have my dinner with my family and we chat during the meal (sokkal jobb ez a megoldás, mint a felsorolás -- de ha present simple az eleje, legyen a vége is az, 'iszen napirend, szokásos cselekvés)

4. Then I have a shower (aztán lezuhanyzom) - jó, de szerintem nem ugyanaz, mint a késő éjjel lezuhanyzom (eldöntöd, melyik tetszik jobban, csak vigyázz, a than nem ugyanaz, mint a then - neked ez utóbbi köll)

2012. szept. 15. 11:35
 4/7 anonim ***** válasza:

1. I wake up at 6.30, do the morning routine, collect my stuff and leave for school at 7.30.

2. I sit through the classes and leave at three in the afternoon.

3. Mom, Dad and me have dinner together and talk about all of our issues.

4. I take shower late at night.

5. I do my homework and study for the classes.

2012. szept. 15. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:

tigi5 már vártam a válaszod: :)

1. after the morning routine... - jó, ha a kérdező ismeri (nem tudom, hányadikos, milyen szinten)-> gondoltam megtanulja a kifejezést

2. én hagynám az "at school"-t ->ezen én is gondolkoztam, hogy at vagy in, de inkább in-re szavaztam

3. I have my dinner with my family and we chat during the meal (sokkal jobb ez a megoldás, mint a felsorolás -- de ha present simple az eleje, legyen a vége is az, 'iszen napirend, szokásos cselekvés) -> tényleg legyen egyforma, meg sántított, hogy a chat-nek van-e inges alakja. Ha felsorolásban van, akkor a kérdező legközelebb magát tegye már legutoljára :))

4. Then I have a shower (aztán lezuhanyzom) - jó, de szerintem nem ugyanaz, mint a késő éjjel lezuhanyzom (eldöntöd, melyik tetszik jobban, csak vigyázz, a than nem ugyanaz, mint a then - neked ez utóbbi köll-> Nem hiszem, hogy késő éjjel zuhanyozna és utána csinálná a lecót. Mert, akkor kimarad, hogy mit csinál kaja és a zuhanyozás között. :)

2012. szept. 15. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:

kedves #5, kimaradt itt sok minden -- lehet, hogy csak azokat a mondatokat írta be a kérdező, amelyekben bizonytalan volt

nekem továbbra is gond ilyen kérdéseknél, hogy hányadikos, milyen suliba jár az illető -- ha a mondatokból indulok ki, általános iskolára tippelek, és akkor jön, amit egy másik kérdésnél is leírtam:

álomszép, tökéletes mondatai vannak pl. ymcolahnak is, de a kérdező mondataiból kiindulva nincs az a naiv tanár, aki elhiszi, hogy ezt a gyerek írta

én is legjobb tudásom szerint segítek a kérdezőknek, de nem írok felsőfokú tudást feltételező, anyanyelvi szintű megoldásokat (persze én gonosz vagyok, és magamból indulok ki :P -- első kérdésem az lenne a nebulóhoz, hogy ki írta a leckédet, ha bevallja, hogy segítséggel született, teljesen OK, az ellen nincs kifogásom, de ha nem, biztos nem örülnék, hogy hülyének néz és... a következményeit sejtheted:)

chat -- szerintem van inges alakja (chatting), semmi sem indokolja az ellenkezőjét

további szép napot minden lelkes segítőnek

2012. szept. 15. 13:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindnekinek! Igen csak azokat írtam be amikben nem voltam biztos! :))
2012. szept. 15. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!