Értelmes ez az összefüggő angol szöveg, nyelvtanilag helyes?
Figyelt kérdés
She's wearing a sexy skirt
But nobody matters
How is her soul
Just what is under it all?
2012. szept. 12. 19:26
11/13 anonim válasza:
Gondolom a "Nobody matters" - "nobody cares" részre gondolsz. És igazad van, de mivel nincs magyar fordítás hozzá, ezért nem tudhatjuk, hogy most ő azt akarta mondani, hogy ül a széken, vagy hogy áll az ajtóban - ezt majd eldönti és lecseréli, ha "nobody cares"-t akart volna amúgy írni. Ahogy mondtam (lehet nem voltam elég egyértelmŰ): szerintem mindkét verzió elmegy helyesnek, de vannak benne olyanok is amik lehetnek akár fordítási hibák is. Azokat átalakítva (But nobady cares how her soul is) sokkal konzekvensebb lenne a szöveg persze, de lehet hogy eltérne a magyartól.
12/13 anonim válasza:
Milyen ül vagy áll, gyerekek? Azt láthatsz bele gondolom, amit akarsz: )
"A lány szexi szoknyát visel,
De senkit nem érdekel,
Milyen a lelke,
Csak, hogy mi minden van a szoknyája alatt..."
Ha meg senki nem számíttal van, akkor akármilyen szép szoknyája van, még így sem számít.
Gondolom, ezt szeretné kifejezni:)
De akkor viszont a lelke alatt van. Na oké :D Oldjátok meg! :D:D
13/13 anonim válasza:
Mondjuk szerintem abból, hogy "Senki se számít" (Nobody matters) nem következik, hogy akkor nem számít a szoknyája. Szerintem nem mindegy, hogy a szoknya/lány nem számít vagy a többi ember. Illetve, ahhoz hogy senki se számít, nem nagyon kapcsolódik, hogy milyen a csaj lelki állapota. De én aztán nem értek a versekhez amúgy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!