Értelmes ez az összefüggő angol szöveg, nyelvtanilag helyes?
She's wearing a sexy skirt
But nobody matters
How is her soul
Just what is under it all?
YES
Nekem tetszik. Küld el neki privetaban ;)
jó-jó, hogy értelmes, de mit jelent? - azért nem vagyok teljesen analfabéta, az első sort értem
??de senki sem számít
hogyan van a lelke
csak mi van alatta minden??
Nem nobody cares?
/Senkit sem érdekel?
Mert nobody matters tényleg azt jelenti, hogy senki sem számít:S
A 4. sort még próbálom értelmezni:D
Szerintem kb. pont annyi értelme, mint a legtöbb "nagy" (középiskolai) magyar versnek.
Egy szexis szoknyát visel,
de senki se számít,
Hogy van a lelke?
Mi van az egész alatt?
Bár valóban a második sor kicsit kilóg, illetve így még konzekbensebb lenne:
She's wearing a sexy skirt
But nobady cares
How her soul is,
Just what is under it all?
(Mert itt nem egy retorikus kérdés a "How is her soul", hanem senkit sem érdekli, hogy hogy van a lelke - mi van az egész alatt).
Összefüggőnek nem nevezném, mint mindennapi beszédben (de versek nem nagyon szoktak lenni, legalábbis nem mind). Nyelvtanilag viszont helyes.
igen, a "care"-re én is gyanakodtam, de...
hanem az utolsó sor nekem még mindig nem tiszta -- tényleg helyes?
Szerintem helyes, de nem vagyok tanár vagy anglisztika hallgató...Csak napi szintem használom az angolt, meg érdekel is a nyelv.
Két példa rá google-ről:
[link] (kicsit "szlenges")
A jelentése konzekvens, a környező szöveg első ránézésre helyes, illetve én is ebben az értelemben ismerem. Szóval szerintem igen, helyes.
aha, a gugliba közben én is belenéztem, látom is, hogy van ilyen... kb. értem is, amit írsz, kaosmagier, de az agyam valamiért nem tudja befogadni... nem baj, kell lennie ilyennek is, mert a végén még túl tökéletes leszek :D:D:D
köszönöm szépen, kaosmagier :-*
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!