Van aki buta a nyelvtanuláshoz?
A barátnőd hülyeségeket beszél.
A hiba inkább az, hogy ugyanazokkal a módszerekkel próbálkozol, mint amit az iskolában a fejedbe vertek.
Igen le lehet ülni a szótár füzetünkkel és magolni a szavakat. Csak ez elég unalmas ezért nagy kitartás kell hozzá.
Ráadásul, ha nem ismételsz időnként, akkor a régebben megtanult dolgok egyszerűen kihullanak.
Szerencsére vannak más módszerek. Írd be google-be, hogy nyelvtanulás. Nyelvtanulás blog, fórum. És olvasgass kicsit a témában.
Amúgy, te angolul akarsz tudni.
Beszélni akarsz
meg akarod érteni, amit hallasz vagy olvasol
Na most a fentiek közül egyiket se segíti közvetlenül, ha professzionálisan tudsz fordítani. Az egy teljesen más dolog. Úgyhogy egyáltalán nem baj, ha nem tudsz jól fordítani. Anélkül is el lehet lenni.
Hát valakinek nincs nyelvérzéke az ellen nem igazán lehet mit tenni. Magyarok különben is nehezen tanulnak nyelvet, mivel nagyon különleges a nyelvtanunk, nincs mihez viszonyítani! Egy német anyanyelvű simán megtanul pillanatokon belül például hollandul, mert sok a nyelvtani egyezés szabályok stb. Érted mit akarok mondani. Én németet tanultam 7 éves korom óta és tavaly kétszer próbáltam nyelvvizsgázni, kétszer meg is buktam, de nem adom fel. akaraton is múlik
20/F
Ha régebben jól ment és most nem nagyon megy, akkor valami más gond lehet.
A szavak gyakoroltatására külön feladat (pl. fordítás) kéne.
A legbiztosabb az alapoktól átnézni mindent és gyakorolni.
Nem hiszem, hogy abba kéne hagynod. Más nyelvet nem tanultál még, ugye? Kíváncsi lettem volna, az hogyan ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!