Lenti mondatban miért ’has’ szerepel? és miért nem have? (tesztben volt a mondat)
Figyelt kérdés
I’m awfully tired. The last day or two has been a very busy time.2012. szept. 6. 18:19
1/7 webnyelv válasza:
A "The last day"-re vonatkozhat. Azt az "or two"-t csak úgy odadobták utána, kicsit szlenges is talán. De szerintem have-vel is jó lenne. Ezt kellett a tesztben kitalálni, hogy have vagy has?
2/7 webnyelv válasza:
Gondolom, az igeidő lehetett a "buktató" a tesztben. Most vagyok fáradt, tehát hosszú, nehéz napok vannak mögöttem, sokat dolgoztam, és ennek van kihatása a jelenre, ezért van has been, és nem pedig pl. was vagy were. Igeidő szempontjából volt más megoldási lehetőség is, ami jó lett volna, pl. have been?
3/7 anonim válasza:
Mert a "day" az első szám harmadik személy. És első szám harmadik személyben mindig S-t rakunk az igék végére (pl. does, thinks).
4/7 A kérdező kommentje:
ez volt a teszt:
336. I’m awfully tired. The last day or two … a very busy time.
a, were
b, was
c, have been
d, has been
2012. szept. 6. 18:41
5/7 A kérdező kommentje:
szóval akkor have-el is jó lenne?
2012. szept. 9. 17:12
6/7 webnyelv válasza:
The last day - ez egy teljes kifejezés
two - ez meg amolyan "hiányos" kifejezés, a felét oda kell képzelni (two days).
Ha ki lenne téve rendesen, hogy two days, akkor biztos csak a have lenne a jó. Mivel a the last day a teljes értelmes kifejezés és ez egyes számban van, valószínű ezért ehhez igazodik az ige. De szerintem have-vel is elmenne.
7/7 A kérdező kommentje:
köszike!
2012. szept. 10. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!