Olasz vagy spanyol nyelvet tanuljak? Melyik éri meg jobban a mai világban?
Figyelt kérdés
Angolul tudok középfokon, nyelvvizsgám hamarosan lesz belőle.2012. aug. 29. 13:44
1/7 anonim válasza:
azt mondják hogy a spanyol könnyebb
2/7 anonim válasza:
Egyik sem. Mindkét országban nagyon nagy a válság, nagyobb, mint itthon, így ha megtanulod akármelyik nyelvet, az tök felesleges, mert sem Olaszországban, sem Spanyolországban nem kapsz jól fizető állást. Németet érdemes tanulni a mai világban. Ausztria, Németország, Svájc - a felsorolt országokban mind németül beszélnek, és mind a három ország k*rva gazdag, és itt folyamatosan keresnek külföldieket dolgozni. Olcsóbb nekik egy külföldi munkaerő, de nem vernek át.
3/7 anonim válasza:
Olaszt, sok olasz cég van Magyarországon, szebb nyelv (szerintem), mint a spanyol. A nyelvtudáshoz persze szakmát is kell szerezni, és nem kell mindig az angol-németet erőltetni, sokat számítanak a "kisebb" nyelvek is, mert angolul németül a munkavállalók nagy része tud. Attól még, hogy tud valaki németül, nem mehet rögtön Németországba dolgozni, kell mellé egy szakma is, ez persze a másik két nyelvre/országra is igaz. Egy jó szakmával ugyanúgy találsz Olaszországban is munkát. Persze attól is függ, mit szeretnél később csinálni. Én az olaszt ajánlom.
4/7 anonim válasza:
Spanyol, több, mint 400 millió ember anyanyelve a Földön, két kontinensen.
5/7 webnyelv válasza:
Az olaszt érdemesebb, nagyobb hasznát lehet venni itt nálunk (olasz cégek, az ország közelsége). A spanyolt többen beszélik a világon, de csak akkor van igazán értelme tanulni, ha Spanyolországba vagy Amerikába akarsz menni.
6/7 anonim válasza:
hogy lenne olcsóbb a németeknek a külföldi munkaerő, ők is megkapják a minimálbért.. amúgy meg mi az h spanyoloknál olaszoknál nagyobb a válság?? ahol több mint duplája a minimálbér mint itthon ott sztem nincs nagyobb válság.. legalábbis én azzal a fizetéssel jobban érezném magam és jobban is élnék belőle nem tudom te hogy vagy vele.. kajától elkezdve ruhákon át minden ugyanannyiba kerül mint itthon, egyedül az albérlet drágább..
7/7 A kérdező kommentje:
Hű, eléggé megoszlanak a vélemények. Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 1. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!