Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor használjuk a to increase...

Mikor használjuk a to increase-t és a to grow-t?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 18:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%
Szerinted ezt így össze lehet foglalni? Te mikor használod az "emelkedik", és mikor a "növekszik" igét?
2012. aug. 24. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:

increase formálisabb kifejezés (tehát írásban, politikai beszédekben, stb... fordul elő a leggyakrabban), míg a grow semleges

Mindkettő lehet tárgyas és tárgyatlan ige, de pl amíg mondhatod, hogy "He grows vegetables in his garden", "increase"-zel igen hülyén hangozna...

"The population has increased/decreased since 2000."

inkább ilyen környezetben használják...

2012. aug. 24. 18:48
 3/12 A kérdező kommentje:
webfordítóztad?
2012. aug. 24. 18:49
 4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm 2. válaszoló :)
2012. aug. 24. 18:49
 5/12 A kérdező kommentje:
egyébként az emelkedik az a to rise...
2012. aug. 24. 18:52
 6/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mintha egy szóval sem írtam volna, hogy az "increase" jelentése "emelekdik", ugye? Eleve egy jó nyelvtanuló tudja, hogy nincs is olyan, hogy valami konkrétan ezt vagy azt jelenti. Más kérdés, minek fordíthajuk. És csupán egy példával akartam illusztrálni, hasonló de nagyon általános jelentésű szavaknál elég nehéz leírni, mikor is használjuk. (a grow magyar jelentéső szövegtől függően lehet a válni valamivé, fejlődni, erősödni, termeszteni stb.)

De pl. az, hogy "our costs increased", nem fordítható úgy, hogy emelkedtek a költségeink?

Pontosan leírta a lényeget a 2. válaszoló, de ezekre magadtól is rájöhettél volna néhány példamondat után.

2012. aug. 24. 19:10
 7/12 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, lehet, hogy az egyes válasza nem volt segítség számodra, de azért ne ess abba a hibába, hogy egy szó csak egyvalamit jelenthet (pláne nem az angolban:))

increase jelentései

tárgyas igeként: növel, gyarapít, szaporít, erősít, emel, fokoz, nagyobbít

tárgyatlanként: növekedik, gyarapodik, szaporodik, erősödik, emelkedik, nagyobbodik

ha pedig vissza akarod fordítani az emelkedik szót, ennyi mindent találsz reája:

[link]

kedves kettes, köszönöm - én is tanultam belőle

azért is szeretem ezt az oldalt, mert rengeteg dolgot tanulok, ill. elfeledett tudásom is felfrissítem a sok-sok segítőkész emberkének köszönhetően

(az egyetlen gondom, hogy sokaknak nincs neve - roppant kényelmetlen)

üdv

:)

2012. aug. 24. 19:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Igazad van, szövegkörnyezettől függ.
2012. aug. 24. 20:04
 9/12 webnyelv ***** válasza:
A 66%-os semmi használhatót nem ír. Eleve azzal kezdte az első válaszában, hogy kiosztotta lenézően a kérdezőt, hogy milyen ostoba kérdés ez. A következő válaszából is csak a lenézés süt és azt gondolja, a kérdező a gondolataiban fog olvasni.
2012. aug. 25. 10:52
 10/12 webnyelv ***** válasza:
Szóval tömören, szerintem: az increase inkább növekszik, a grow inkább nő.
2012. aug. 25. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!