Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Most melyiket tanuljam?

Most melyiket tanuljam?

Figyelt kérdés

Angolul beszélek . Tanulni akarok még 1-2 nyelvet de sok tetszik és nem tudok választani. A németen kívül ,mert azzal próbálkozom melyiket tanácsolnátok?

Ezek a nyelvek érdekelnek . Szláv nyelvek (orosz, lengyel, horvát) olasz , spanyol.

A franciát is tanulnám csak azt hiszem annak a nyelvtana rettenetesen nehéz, nem mintha a német könnyű lenne.

Nos , mi legyen ?

2012. aug. 23. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Az tévhit, sztereotípia, hogy a francia nyelvtana rettenetesen nehéz...

Ha ez tart vissza, akkor nem gondolod te olyan komolyan azt a nyelvtanulást. Tanulj eszperantót, annak könnyű a nyelvtana. :)

2012. aug. 23. 11:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Töltöttem le francia nyelvkönyvet és ez alapján mondtam : nekem nincs extra nyelvérzékem . Több ismerősöm tanulta gimiben és szerintük is nehéz a nyelvtana , kiejtés egyaránt .Már pl. az 5 névelő és a számok bonyolultsága is ijesztő.
2012. aug. 23. 11:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Tudod, MINDEN nyelvben van valami, ami nehezebb, mint a többiben.

HA valaki VALÓBAN jól akar beszélni angolul, akkor az sem könnyű egy nyelv. A kiejtése annak is nehéz, HA JÓL akarsz beszélni, és nem csak nyögni...

A nyelvtanban is vannak nehéz pontok, HA HELYESEN akarod használni.

Ennyit erről.

2012. aug. 23. 11:47
 4/4 webnyelv ***** válasza:

Angol után az olasz, spanyol vagy francia mennének könnyebben, mert nyelvtanban és szókincsben is közel állnak az angolhoz. A szláv nyelvek nyelvtana és szókincse pedig eléggé más.

Nem olyan nehéz az a francia! Angol után ezt ajánlanám. Én megkockáztatom, hogy a francia nyelvtan könnyebb, mint az angol, mindkét nyelvet tanultam évekig. Francia után meg az olasz lenne nagyon könnyű. Szerintem a francia talán könnyebb is, mint az olasz és spanyol.

2012. aug. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!