Olaszt, vagy németet második nyelvként? Nem tudok választani.
Okés,tudom,hülye vagyok,hogy augusztus 21-én,este jut eszemben ez a kérdés..Szóval igazából egyik sem vonz(inkább finnt vagy svédet tanulnék),régen utáltam a németet,de mos tmár nincs vele bajom.Az olaszról meg nem tudok semmit.Extra emelt szinten fogom tanulni az angolt,a második nyelvet meg csak simán emeltként.
Szóval melyiket érdemesebb tanulni,és miért?Melyik a könnyebb?Esetleg a szebb?
Mérlegelj! Melyik tetszik jobban? Fontos, hogy könnyű legyen megtanulni? Szeretnél a jövőben külföldön élni? Ha igen, melyik országban? Tegyél fel magadnak ilyen kérdéseket, ez majd segít.
Személyes vélemény: én a németet választanám a nehézsége ellenére is. Vagyis már választottam is, csak nincs motiváció, és emellett az érettségire kell már koncentrálnom, tehát időm se nagyon van.
És tényleg, svédül is könnyebben megtanulnál német nyelvtudással.
Hogy melyik a hasznosabb, arról mindenkinek más a véleménye, de remélem nem köveztek meg, ha azt mondom, hogy szerintem a német. Három, magas életszínvonallal rendelkező fejlett ország, sok munkalehetőséggel. Hangsúlyozom, saját vélemény. :)
Elvileg ha az angolt és németet jól megtanulod, nyert ügyed vagy, ez a legcélszerűbb. Elvileg. Mert szép hazánkban hiába tudsz 3, 5 vagy akár 10 nyelvet, akkor se tudsz elhelyezkedni.
De elvileg az angol és olasz párosítás is hasznos lehet. Elvileg.
Bizony hasznos az angol-olasz párosítás, mert én ehhez a csoporthoz tatozom.
Barátom egyértelműen OLASZ! ;) A németet gyűlölöm bocsika :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!