Van még ember rajtam kívül, aki nem szereti az angol nyelvet?
Német, spanyol, francia tudással a szókincs nagy részét ingyen kapod. Az alapvető szavak a német szavakhoz hasonlítanak, pl. house, hand, foot, finger, eat, see, go, come. A bonyolultabb szavak pedig a francia megfelelőikhez: arrive, continue, commence, tiranny, encounter, route, ilyenek.
Szóval a nyelvnek bármelyik szintjén is vagy, valamelyik másik nyelved segíteni fog. Az elején a némettel lesz sok a párhuzam, később középfok körül vagy afelett már az újlatin nyelvekkel.
A kiejtés meg valóban zavaros, de van néhány szabály, a fonetika segíthet sokat, meg sok hallott szöveg hallgatása. Rádió, műsorok, ilyenek. Egy idő után rá lehet a kiejtésre érezni, nem olyan durva az.
Én!!!!!!!!!!!!!!!
Mi már akkor anyósvicceket beszéltünk, amikor az angolok a fáról lemászást tanulták. A kiejtésük onnan ered, hogy a német halászok partra sodort beszédét próbálták leírni. Eléggé gyengén sikerült:)
Az angolt megkerülni nem lehet, de a világ butulása, hogy a görög - latin eredetű, alakú szavak kiejtése oly mértékű elváltozáson megy át az angol kiejtéssel, hogy az már nyelvi elszegényedés.
Nekünk a szinte kiejtés szerinti írás és ékezetes világából sötét terep. Szedd össze magad, ennek ellenére menni fog. De a hivatalosan ajánlott utak mellett a kocsmát sem szabad kihagyni. A tét nélküli magánbeszélgetések a legalkalmasabbak a fejlődésre. A napi szóhasználat pedig megnyerő az anyanyelvűek szemében.
Csak egy jó tanár kell, aki elmagyarázza a nyeltant
Ha azt érted, már egyszerűbb
Olyan tanárhoz menj aki teszteket gyakoroltat veled
Nekem is olyanom volt és az nagyon jó
Tanárral talán egy év alatt
(sok gyakorlással) el lehet jutni oda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!