Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van még ember rajtam kívül,...

Van még ember rajtam kívül, aki nem szereti az angol nyelvet?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, egész életemben meg voltam angol nélkül, de most rákényszerültem, hogy megtanuljam, és nagyon siralmasan megy. 3 idegen nyelven beszélek, több nyelvvizsgám is van, és azt hittem, ha majd egyszer el kell kezdenem az angolt könnyen fog menni, de nem. Tanár nélkül tanulom már 1 éve, nyelvizsgáznom kell belőle. Szerintetek tanárral mennyi idő, ha mondjuk heti 4-5 órát tudok vele foglalkozni? Egyébként nekem ez a nyelv nagyon össze-vissza, semmi logika nincs benne. Nem értem, hogy sok "buta" ember, hogy tud megtanulni angolul, és látszólag nagyon jól megy nekik. Ezt ne vegye senki sértésnek, csak tapasztalom, hogy akik kettessel mennek át egy sima éretségin, sokan angolból mégis összehoznak egy középfokú nyelvvizsgát.
2012. aug. 20. 19:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
az angol nyelv kedvelése, vagy nem kedvelése, megtanulása nem motiváció kérdése. én sem szeretem az angolt, egy szükséges nyelv, amit ha tudok, több lehetőségem lesz. muszájból tanulni egy nyelvet mindig nehezebb. egyébként a némethez (felsőfokúm van belőle) képest eléggé logikátlan az angol, és sok nyelvtani rész elég laza, és egy németet szerető embernek ez fura, és hiányzik a szigorú nyelvtani szabályok sora. más nyelvek után is az angolra rá kell állnia az agynak, hogy másként írjuk, másként ejtjük stb. próbálj egyszerűsített olvasmányokat olvasni, és cd-ről is meghallgatni, biztos segít. próbáld egyszerre is nézni a szöveget, és hallgatni a cd-t.
2012. aug. 20. 21:10
 12/21 Vak Bottyán ***** válasza:
100%

Német, spanyol, francia tudással a szókincs nagy részét ingyen kapod. Az alapvető szavak a német szavakhoz hasonlítanak, pl. house, hand, foot, finger, eat, see, go, come. A bonyolultabb szavak pedig a francia megfelelőikhez: arrive, continue, commence, tiranny, encounter, route, ilyenek.

Szóval a nyelvnek bármelyik szintjén is vagy, valamelyik másik nyelved segíteni fog. Az elején a némettel lesz sok a párhuzam, később középfok körül vagy afelett már az újlatin nyelvekkel.

A kiejtés meg valóban zavaros, de van néhány szabály, a fonetika segíthet sokat, meg sok hallott szöveg hallgatása. Rádió, műsorok, ilyenek. Egy idő után rá lehet a kiejtésre érezni, nem olyan durva az.

2012. aug. 20. 21:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kiejtést/olvasást is szinte ugyanolyan könnyű megszokni, mint a franciában, igaz, hogy ott ez logikusabban megy, de valahogy egy idő után (nem sok) az angolban is ez "beépül" az agyadba, és már nem is kell rajta gondolkodnod.
2012. aug. 20. 21:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Francia után az angol kiejtés kábé sétagalopp kéne legyen... Nézz sok filmet, sorozatot angolul, hogy szokja a füled. Nem egy nehéz nyelv pedig.
2012. aug. 21. 11:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Németet és angolt is tanulok az iskolában. A németet már 8 éve, angolt pedig 3 éve. A németet nagyon szeretem, az angolt pedig nagyon nem. A nyelvtannal nincs nagyon problémám, hanem a szavakkal, és kiejtésükkel.
2012. aug. 22. 09:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem. Nagy nehezen megcsináltam egy origós nyelvvizsgát a diplomához(az a legegyszerűbb annak, akinek csak papír kell), azóta sem használom. Itthon akarok boldogulni.
2012. okt. 8. 11:38
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Én!!!!!!!!!!!!!!!

Mi már akkor anyósvicceket beszéltünk, amikor az angolok a fáról lemászást tanulták. A kiejtésük onnan ered, hogy a német halászok partra sodort beszédét próbálták leírni. Eléggé gyengén sikerült:)

Az angolt megkerülni nem lehet, de a világ butulása, hogy a görög - latin eredetű, alakú szavak kiejtése oly mértékű elváltozáson megy át az angol kiejtéssel, hogy az már nyelvi elszegényedés.

Nekünk a szinte kiejtés szerinti írás és ékezetes világából sötét terep. Szedd össze magad, ennek ellenére menni fog. De a hivatalosan ajánlott utak mellett a kocsmát sem szabad kihagyni. A tét nélküli magánbeszélgetések a legalkalmasabbak a fejlődésre. A napi szóhasználat pedig megnyerő az anyanyelvűek szemében.

2013. jan. 2. 08:17
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy jó tanár kell, aki elmagyarázza a nyeltant

Ha azt érted, már egyszerűbb

2013. jan. 29. 14:13
 19/21 anonim ***** válasza:

Olyan tanárhoz menj aki teszteket gyakoroltat veled

Nekem is olyanom volt és az nagyon jó

2013. jan. 29. 14:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Tanárral talán egy év alatt

(sok gyakorlással) el lehet jutni oda

2013. febr. 7. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!