Van még ember rajtam kívül, aki nem szereti az angol nyelvet?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, egész életemben meg voltam angol nélkül, de most rákényszerültem, hogy megtanuljam, és nagyon siralmasan megy. 3 idegen nyelven beszélek, több nyelvvizsgám is van, és azt hittem, ha majd egyszer el kell kezdenem az angolt könnyen fog menni, de nem. Tanár nélkül tanulom már 1 éve, nyelvizsgáznom kell belőle. Szerintetek tanárral mennyi idő, ha mondjuk heti 4-5 órát tudok vele foglalkozni? Egyébként nekem ez a nyelv nagyon össze-vissza, semmi logika nincs benne. Nem értem, hogy sok "buta" ember, hogy tud megtanulni angolul, és látszólag nagyon jól megy nekik. Ezt ne vegye senki sértésnek, csak tapasztalom, hogy akik kettessel mennek át egy sima éretségin, sokan angolból mégis összehoznak egy középfokú nyelvvizsgát.2012. aug. 20. 19:48
1/21 anonim válasza:
nincs motivációd, ez a legnagyobb probléma
2/21 anonim válasza:
Nem butaság, hanem lustaság, ha valaki kettessel megy át.
Amúgy én sem szeretem, a német sokkal szebb nyelv szerintem, az angol viszont könnyű, mert én először németet tanultam.
Az angol olyan, mint egy Tesco gazdaságos német nyelv.
3/21 anonim válasza:
Az angol egyáltalán nem tesco gazdaságos német nyelv... mérföldekkel jobb,mint a német, egyszerűnek nyilván nem egyszerű,de ha nem lusta az ember, meg lehet csinálni. a németben nincs logika,az angolban viszont van...
4/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom én valahogy nem tudom megjegyezni a szavak, ez lehet most furán hangzik, persze amit nap mint nap lát az ember az ragad rá, de úgy az általános szavakon kívül, ami kell egy komolyabb nyelvvizsgán azt nem tudom megjegyezni.:/ Olyan mintha lyuk lenne az agyam helyén, de lehet az a gond, hogy már ez a sokadik nyelv, amit tanulok, és folyton más nyelven ugrik be minden.:S
2012. aug. 20. 19:55
5/21 Vak Bottyán válasza:
Milyen nyelveket beszélsz még? Franciául vagy németül tudsz?
6/21 A kérdező kommentje:
Német, spanyol, francia. Mindegyikből van középfokúm.
2012. aug. 20. 20:21
7/21 anonim válasza:
csak nagyon halkan merem súgni, hogy nekem sem az angol a kedvencem, pedig én már majdnem tudok egy kicsit angolul... logikát még nemigen találtam benne, és elég nehezen viselem a nyelvtanát, vagy azt, hogy a szavak nagy része ige is, főnév is, és ha szerencséd van, akkor még melléknév is lehet (esetleg határozószó?:) - kevésbé kedvelem, hogy tök logikátlan a kiejtése... és folytathatnám a sort, de valszeg csak előítéletes vagyok, hisz annak idején orosz-angol tagozatra jelentkeztem - szerettem is, csak aztán minél többet tanultam, annál inkább úgy tűnt, hogy egyre kevesebbet tudok :S - és amikor elvették tőlem az orosz, és angolra kényszerítettek, úgy jártam, mint a diákok a kötelezővel :)))
8/21 anonim válasza:
Én is beszélek az angol (ebből felsőfokúm van) mellett középfokon franciául és olaszul, de szerintem messze az angol a legkönnyebb. Ill. én logikusnak is tartom, nincs tele ragozásokkal, rendhagyó cuccokkal (persze angolban is van pár), mint a francia, az igeidők ugyanazok és nem kell minden kis izének külön megtanulni a nemét. Emellett az angol tényleg mindenhonnan "támad" minket a hétköznapokban: TV, internet, utca stb. Szerintem sokat segít, ha feliratos sorozatokat/filmeket nézel.
9/21 anonim válasza:
"az igeidők ugyanazok" Ezt arra értettem, hogy ugyanazok, mint a franciában.
10/21 A kérdező kommentje:
Nekem nem is a nyelvtannal van problémám, a szavak kiejtése-írása közti különbség, meg a megjegyzése okoz nehézséget.
2012. aug. 20. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!