Kiegészítős feladat egy mondata mit jelent? (azt a beings-et illetve a culture shock-ot nem értem)
olvastál Romulus és Remusról, akiknek KULTÚRÁLIS SOKKOT jelentett visszatérni az EMBERI LÉNYEK világába, miután egy farkas nevelte fel őket.
kultúrális sokk = erre nem hiszem, hogy van jobb szó, de azt jelenti, hogy egy teljesen idegen környezetbe kerültek, és ez az átállás megrázó (sokkoló)
being = lény, teremtmény, ilyesmi
Az erdőből az állatok közül egy másik világba kerültek az emberi társadalomba.
culture shock-ot jól elmondta az első
being ITT nem élőlény, hanem a "be" segédige inges alakja.
They were raised by a wolf = Farkas nevelte fel őket.
After being raised by a wolf=miután egy farkas nevelte fel őket (szó szerint: farkas általi felnevelve levést követően:-)...)
Ez olyan, mint pl I like dancing (dance); I like being called "Daddy" (be called Daddy)
Itt az első példa egy aktív ige, ami főnévi alakba kívánkozik (I like sth - szeretek vmit...), a második példa pedig egy szenvedő szerkezet, úgyszintén főnévi alakban (szeretem ha Apucinak hívnak, szó szerint: szeretek apucinak hívva lenni - bocsi, hirtelen nem jutott eszembe semmi normális példa...)
Remélem így érthető...
köszönöm a válaszokat
értem most már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!