A Német nyelv könnyű?
Egyetértek az elsővel, attól függ, milyen tanárod lesz. Nekem 7 évig nagyon rossz tanárom volt, de még ígyis nagyon jó voltam németből, most a 0. többet jelentett, mint a 7 év összesen. Én nagyon szeretem. Szerintem nagyon csúnya a beszélt nyelv, viszont nagyon logikusnak találom. Az elején nagyon figyelj oda, amikor a ragozást, meg a szórendeket, meg ilyesmit tanultok, ez az alapja. Aki itt elbukik, annak nem fog menni.
A németben nagyon fontos a szórend. Ugyanakkor kezdtem, mint az angolt, éshát hiába megy nagyon a német, bizony az angol jelentősen könnyebb. Amiben az angol nehezebb, az egyedül a 12 igeidő. Németben szerencsére csak 4 van..
Előzőnek mondanám, hogy a beszélt nyelv egyáltalán nem csúnya, sőt szerintem szép.
Amire te gondolsz az a magyarok által tanult kiejtés, ami ritka sz*r. Ha beszélsz 1 németországi némettel (nem svájci némettel, mert a svájciak kiejtése tényleg nem valami szép), akkor észreveszed a különbséget.
Itt egy link 1 német Rap zenéről, ami eléggé híres (film is készült a 2 előadóról, Sido-ról és B-Tight-ról Blutzbrüdaz néven):
http://www.youtube.com/watch?v=lqiJCUhuDYg&feature=related
Kérdező:
Attól függ, hogy mennyit foglalkozol a nyelvvel, ha szereted, akkor könnyen tanulod, ha nem szereted, akkor lassan fogod megtanulni.
Heti 3 órában, ha szorgalmas vagy kb. a középszintű érettségiig jutsz el. A középfokú nyelvvizsgához vagy emelt szintű érettségihez már heti 4-5 óra, kimagasló szorgalom és/vagy érdeklődés kell, esetleg szakköri órák, ha nem tudsz külön tanárhoz járni. Nekem voltak olyan tanítványaim, akik 4 év alatt heti 3 órában, és a második évtől kezdve plusz heti 2 óra szakkörön felkészítve ötösre érettségiztek emelt szinten. Nem jártak külön tanárhoz. Szerintem ez a maximum. Ennél többet csak különleges adottságokkal és lehetőségekkel(pl. külföldi tanulmányút, rokonok, utazási lehetőségek) lehet elérni
Az angol tudásod segít a hasonlóságok miatt, ha nyitott vagy a németre és nem kezdesz el bosszankodni, hogy ez miért van így, miért nem úgy, mint az angolban, minek ez a sok ragozás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!