Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A Német nyelv könnyű?

A Német nyelv könnyű?

Figyelt kérdés
szeptembertől kezdek németül tanulni gimnáziumban.Négy év alatt mennyire lehet kb megtanuni iskolarendszerben különórák nélkül?egyébként az angol nagyon megy eddig ha ez számít vmit:D

2012. aug. 14. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a tanítástól is függ és attól is mennyit foglalkozol vele. Szerintem nem könnyű, hogy őszinte legyek nem is szeretem. Én általánosban 8 évig tanultam, de nagyon alapon beszéltem, mert egy ritka rossz tanárom volt. Amikor átkerültem gimibe, 0-.ban leraktam a középfokút. De az az évem csak arról szólt ;D
2012. aug. 14. 20:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel, attól függ, milyen tanárod lesz. Nekem 7 évig nagyon rossz tanárom volt, de még ígyis nagyon jó voltam németből, most a 0. többet jelentett, mint a 7 év összesen. Én nagyon szeretem. Szerintem nagyon csúnya a beszélt nyelv, viszont nagyon logikusnak találom. Az elején nagyon figyelj oda, amikor a ragozást, meg a szórendeket, meg ilyesmit tanultok, ez az alapja. Aki itt elbukik, annak nem fog menni.

A németben nagyon fontos a szórend. Ugyanakkor kezdtem, mint az angolt, éshát hiába megy nagyon a német, bizony az angol jelentősen könnyebb. Amiben az angol nehezebb, az egyedül a 12 igeidő. Németben szerencsére csak 4 van..

2012. aug. 14. 21:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek mondanám, hogy a beszélt nyelv egyáltalán nem csúnya, sőt szerintem szép.

Amire te gondolsz az a magyarok által tanult kiejtés, ami ritka sz*r. Ha beszélsz 1 németországi némettel (nem svájci némettel, mert a svájciak kiejtése tényleg nem valami szép), akkor észreveszed a különbséget.

Itt egy link 1 német Rap zenéről, ami eléggé híres (film is készült a 2 előadóról, Sido-ról és B-Tight-ról Blutzbrüdaz néven):

http://www.youtube.com/watch?v=lqiJCUhuDYg&feature=related

Kérdező:

Attól függ, hogy mennyit foglalkozol a nyelvvel, ha szereted, akkor könnyen tanulod, ha nem szereted, akkor lassan fogod megtanulni.

2012. aug. 16. 01:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:D amúgy én szeretem a németet meg is szeretném tanulni :D pár szót már tanultam boltokban termékekről és eddig ez könnyő volt :)
2012. aug. 16. 09:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Heti 3 órában, ha szorgalmas vagy kb. a középszintű érettségiig jutsz el. A középfokú nyelvvizsgához vagy emelt szintű érettségihez már heti 4-5 óra, kimagasló szorgalom és/vagy érdeklődés kell, esetleg szakköri órák, ha nem tudsz külön tanárhoz járni. Nekem voltak olyan tanítványaim, akik 4 év alatt heti 3 órában, és a második évtől kezdve plusz heti 2 óra szakkörön felkészítve ötösre érettségiztek emelt szinten. Nem jártak külön tanárhoz. Szerintem ez a maximum. Ennél többet csak különleges adottságokkal és lehetőségekkel(pl. külföldi tanulmányút, rokonok, utazási lehetőségek) lehet elérni

Az angol tudásod segít a hasonlóságok miatt, ha nyitott vagy a németre és nem kezdesz el bosszankodni, hogy ez miért van így, miért nem úgy, mint az angolban, minek ez a sok ragozás, stb.

2012. aug. 19. 22:32
 6/7 A kérdező kommentje:
ha érettségi után még németet tanulok felsőoktatásban akkor még a felső fok is meglehet nem? amúgy meg van egy ismerősöm aki Németországban megtanulta a németet és tud segíteni.Meg mondta hogy tud adni ilyen könyveket amik segítenek
2012. aug. 20. 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze. A középfokhoz nagyjából az összes nyelvtant kell tudni. A felsőfokhoz már nem sok nyelvtan jön, inkább szókincs, hogy választékosabban, igényesebben ki tudd fejezni magad, ne csak tőmondatokban. Valamint bővülnek a témakörök, amiről beszélni, írni, szöveget érteni kell tudni.
2012. aug. 20. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!