A német tényleg egy olyan nyelv, amiben középfokig nagyon nehéz eljutni, de utána a felsőfok könnyű?
valóban így van, ahogyan az első írja
a tévhittel ellentétben az angol nagyon nehéz nyelv, ha tárgyalóképes (értsd: akár felsőfok fölötti) szinten meg akarod tanulni
a német logikája közelebb áll a magyarhoz
A fiam két tannyelvű gimiben szeretne tovább tanulni.
Nagy dilemmánk,hogy angol vagy németes osztályban,mert ugye 10.-től a célnyelven tanulják a tantárgyakat illetve a célnyelven kell érettségizniük is.
/Az iskola azt ígéri az érettségivel felsőfokú nyelvvizsgát kapnak/
Szerintetek melyik nyelvel lenne könnyebb dolga?
Kedves Utolsó!
Szerintem a legfontosabb, hogy a fiad az angol vagy a németet szereti jobban, melyik megy neki. Azt érdemes választania, mert különben csak szenvedni fog és nem fog menni.
Anno anyám engem is német kétnyelvűbe akart íratni, de én nem mentem oda, mert nem ment a német, nem szerettem. (német tagozatos általánosba jártam) mentem sima középiskolába, ahol elvoltam a korábban megszerzett tudásomból. nem is fejlődtem tovább, szóval tökre bánom.
Oda menjen a gyereked, amelyik jobban tetszik neki. Mindkettő fontos nyelv, szerintem, és azt gondolom mindkettőt tanulhatja is majd, csak más intenzitással. Ha az alapokat megkapja a suliban, érettségi után is fejlesztheti magát vagy még korábban. Nyaranta 1-1 nyelvtanfolyam, és simán meglesz a felső érettségi előtt.
Sok sikert neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!