Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A német tényleg egy olyan...

A német tényleg egy olyan nyelv, amiben középfokig nagyon nehéz eljutni, de utána a felsőfok könnyű?

Figyelt kérdés
2012. júl. 25. 06:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag igen. Én mindig is angolt tanultam, 1 évet tanultam németet mert kötelező volt. Beszéltem egy angol-német nyelvtanárral és ő mondta, hogy az a különbség a 2 nyelv között, hogy az angol az elején könnyű, aztán bedurvul, és nehéz lesz. A német az elején nehéz, aztán könnyebb lesz.
2012. júl. 25. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

valóban így van, ahogyan az első írja

a tévhittel ellentétben az angol nagyon nehéz nyelv, ha tárgyalóképes (értsd: akár felsőfok fölötti) szinten meg akarod tanulni

a német logikája közelebb áll a magyarhoz

2012. júl. 25. 08:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, én angolt nem sokat tanultam, de szerintem ez azért van így, mert ahhoz, hogy németül középszinten beszélj lényegében az összes nyelvtant tudnod kell. Így ha megvan a közép onnantól csak szókincsbővítés az egész, meg persze egy-két kivétel az eltérő gondolkodás miatt. + szóban rengeteget kell gyakorolni...
2012. szept. 1. 00:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
maximálisan egyetértek az előttem szólókkal.
2012. szept. 13. 00:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiam két tannyelvű gimiben szeretne tovább tanulni.

Nagy dilemmánk,hogy angol vagy németes osztályban,mert ugye 10.-től a célnyelven tanulják a tantárgyakat illetve a célnyelven kell érettségizniük is.

/Az iskola azt ígéri az érettségivel felsőfokú nyelvvizsgát kapnak/

Szerintetek melyik nyelvel lenne könnyebb dolga?

2013. jan. 18. 21:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Szerintem a legfontosabb, hogy a fiad az angol vagy a németet szereti jobban, melyik megy neki. Azt érdemes választania, mert különben csak szenvedni fog és nem fog menni.

Anno anyám engem is német kétnyelvűbe akart íratni, de én nem mentem oda, mert nem ment a német, nem szerettem. (német tagozatos általánosba jártam) mentem sima középiskolába, ahol elvoltam a korábban megszerzett tudásomból. nem is fejlődtem tovább, szóval tökre bánom.

Oda menjen a gyereked, amelyik jobban tetszik neki. Mindkettő fontos nyelv, szerintem, és azt gondolom mindkettőt tanulhatja is majd, csak más intenzitással. Ha az alapokat megkapja a suliban, érettségi után is fejlesztheti magát vagy még korábban. Nyaranta 1-1 nyelvtanfolyam, és simán meglesz a felső érettségi előtt.

Sok sikert neki!

2013. márc. 20. 13:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
ja.. csak nyaranta az az egy-egy nyelvtanfolyam 30-45 ezer forint.. tapasztalatból mondom.
2013. aug. 19. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!