Melyik a könnyebb a svéd vagy a norvég nyelv?
Szerintem itt már inkább a célszerűség számít, hogy melyiket tudnád jobban használni. A "furcsa" kiejtés miatt a svéd szerintem nehezebb. De kb. egyforma nehézségűek lehetnek, nem nehezek a skandináv nyelvek.
Német és angol után a helyedben én a hollandot tanulnám, de gondolom, az nem annyira tetszik.
Ha angolt és németet tudsz, akkor már majdnem mindegy, mit választasz harmadiknak. Ha a célszerűséget nézzük, a francia, orosz vagy a kínai lehetne például. Ha azt, hogy mi lenne könnyű, tényleg a holland vagy a skandináv nyelvek jöhetnének elsősorban szóba. Szerintem angol és német után a holland könnyebb, mint a skandináv nyelvek!
Szerény véleményem, hogy a hollanddal kicsit talán többet lehet kezdeni, mint a svéddel vagy a norvéggal, de lehet, hogy tévedek.
Angol után egyébként a francia, olasz, spanyol is sokkal könnyebb. A franciát azért javasolnám, mert elég sok hasonlóságot mutat az angollal (persze eltérések is vannak azért), és még hasznos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!