Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azt mondta, hogy még soha nem...

Azt mondta, hogy még soha nem volt Angliában. Mondatot így láttam fordításnál, helyes?

Figyelt kérdés
He said he had never been in the USA.
2012. júl. 31. 04:55
 1/9 anonim ***** válasza:
He said that he have never been in England.
2012. júl. 31. 05:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem USA, hanem England, de amúgy igen, helyes. :)

Az első válaszoló verziója akkor lenne jó, ha nem lenne előtte, a "he said", ami az igeidőket eggyel "lejjebb nyomja".

2012. júl. 31. 08:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg amúgy akkor se lenne jó, mert ugye akkor sem have, hanem has lenne, de az itt most mindegy...
2012. júl. 31. 08:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Én biztos "to"-val mondanám - he had never been to England/to the USA -, ezzel együtt jó.

üdv

:)

2012. júl. 31. 09:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, utána néztem, hogy szerintem is to inkább, bár lehet, hogy nyelvtanilag az in is helyes, de inkább to-val mondják.
2012. júl. 31. 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

He said (that) he had never been to England.

Ez a helyes.

Függő beszéd. Ilyenkor a sztenderd angolban, ha a főmondat (He said...) múlt időben van, akkor az azt követő tagmondat eggyel csúszik a múlt felé. Ezért lesz a has/have been-ből had been.

A másik, azért a "to" a helyes, mert ez esetben nem az ott-tartózkodást hangsúlyozza, hanem azt, hogy egyáltalán volt már ott.

2012. júl. 31. 11:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. júl. 31. 19:45
 8/9 Dragonona1 ***** válasza:
He said he had never been to England.
2012. aug. 8. 10:23
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. aug. 9. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!